Lisnato tijesto vrlo je zahvalno za pripremu raznih slatkih i slanih delicija. Jedan od svima omiljenih su šaumrole. Pripremaju se jednostavno, a uvijek izgledaju efektno

saumrole recepti

Sastojci:

- 500 g lisnatog tijesta
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 g krem sira
- naribana korica i sok od ½ limuna

Priprema: Lisnato tijesto odledite, tanko razvaljajte te izrežite na trake širine 1-1,5 cm. Trake od tijesta omotajte oko modela za šaumrole. Tuljce od tijesta pecite cca 10 minuta na 200°C, odnosno dok ne poprime lijepu zlatno rumenu boju. Malo ohlađene tuljce pažljivo skinite s modela za šaumrole i ostavite da se potpuno ohlade. Za pripremu kreme, slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Dodajte krem-sir sobne temperature te limunovu korici i sok pa sve još kratko izmiksajte.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.