Kaša od zobenih pahuljica u malo drugačijem izdanju - u obliku mekanih muffina s bundevom i kruškama! Idealan recept za zdravi doručak!

muffini od bundeve

Sastojci:

- 1 veće jaje
- 300 ml mlijeka
- 150 g pirea od bundeve
- 170 g meda
- 1 žličica arome vanilije
- 1 žličica cimeta
- 250 g zobenih pahuljica
- 2 veće kruške

Priprema: Jaje razmutite s pireom od bundeve, mlijekom, medom, aromom vanilije i cimetom. Dodajte zobene pahuljice pa sve dobro izmiješajte. Kruške ogulite, očistite pa narežite na sitne komadiće pa umiješajte u smjesu. Smjesu stavljajte u silikonske ili papirnate kalupe za muffine. Slobodno napunite kalupe malo više nego inače jer muffini neće rasti kao klasični. Po vrhu asporedite sjeckanu krušku. Muffine pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Poslužite tople ili hladne.

Slatki savjet: Po želji, u smjesu umjesto krušaka možete dodati sitno sjeckanu tamnu čokoladu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com      
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.