Marko Josipović ima 15 godina i neodoljiv Instagram profil na kojem ćete naći fotke slastica koje sam priprema, a od kojih će vam odmah početi curiti sline... Natjerat će vas da pod hitno provjerite kakve sastojke za kolače imate u kuhinji i da barem napravite palačinke, ako ništa drugo nije pri ruci

marko josipovic

Marko Josipović definitivno je najslađi, a i najmlađi food blogger u Hrvatskoj. Recepte za njegove prefine slastice naći ćete na blogu Marko Bakes, a pod tim ga imenom možete pratiti i na Instagramu marko_bakes. Marko je veliki zaljubljenik u finu hranu općenito, ali najviše voli pripremati slatka jela, posebno torte, sve vrste kolača i cupcakese, za koje je pravi majstor. S obzirom da ovaj kreativni zagrebački srednjoškolac ima (tek) 15 godina, najprije smo mislili da mama ima prste u njegovim slatkim delicijama. No uvjerili smo se da mama s time nema apsolutno nikakve veze i da Marko sve radi sam. Osim za pripremu slastica, Marko ima talenta i za food stajling i fotografiranje pa sve sam aranžira i fotka. Odlično govori engelski pa blog piše na engleskome da bude internacionalno dostupan.  

marko josipovic

marko josipovic

Pitali smo ga odakle ta ljubav prema kuhanju i pripremi kolača - "Oduvijek sam volio provoditi vrijeme u kuhinji. Ne samo jesti, već i praviti razne obroke. Počeo sam, naravno, s običnim sendvičima, pa sam prešao na kajganu, pa nekako na kolače. Prvi recept koji sam naučio i znam ga dan danas napamet, jest recept za obični čokoladni biskivit moje bake. Bilo je vrijeme kad ga je mama često pravila pa sam joj volio pomagati, a onda sam ga počeo sam raditi i malo sam ga izmijenio i počeo eksperimentirati. Kada smo se preselili i kada sam u novoj sobi dobio novi kompjuter, počeo sam gledati YouTube i puno raznih kanala na kojima se rade kolači. Od "geeky" kreativnih, do tradicionalnih kolača.", kaže Marko.

marko josipovic

marko josipovic

Zašto najviše voli raditi upravo cupcakese? "Cupcakesi su male košarice pune okusa i sreće, jer ste sretni čim pojedete jedan, ali ja se neću ljutiti ako pojedete i dva." : )

Marko kaže kako inspiraciju crpi s YouTube-a, Pinteresta, ali i s nekih blogova, od kojih su mu najdraži "Domaćica" i "Just Cake the Cupcake". Već je pripremao slastice i za ozbiljne evente, a najveći je bio ovog ljeta u Zagrebu – za svečano otvorenje Tortureuma "Muzeja torture" za koji je napravio kekse ukrašene njihovim logom.

marko josipovic

Markove recepte za cupcakese i razne druge slastice od ovog mjeseca moći ćete pratiti i na Femini u njegovoj kolumni Marko's Cupcakes.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.