S podlogom od keksa i lješnjaka, laganim kremama s bijelom i mliječnom čokoladom i hrskavim krokantom od lješnjaka... Torta se ne peče, priprema se brzo i jednostavno i jako je ukusna 

giotto torta bez pecenja

Sastojci:

Podloga od keksa i lješnjaka:
200 g mljevenog keksa
60 g lješnjaka
120 g maslaca

Čokoladne kreme s mascarpone sirom:
500 g mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
1 paketić šlagfixa
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
2 pakiranja Giotto kuglica

Dekoracija:
malo šlaga
2 pakiranja Giotto kuglica
krokant od lješnjaka

Priprema: Lješnjake tostirajte, ohladite i sameljite. Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima i lješnjacima. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što smjesu stavite u kalup dno namastite maslacem, a rubove kalupa obložite papirom za pečenje.  Za pripremu kreme na pari zasebno otopite obje čokolade – bijelu i mliječnu.

U zdjeli izmiksajte slatko vrhnje uz dodatak šlagfixa. Kada postane dovoljno čvrsto dodajte Mascarpone sir pa sve još kratko izmiksajte. Kremu od šlaga i Mascarpone sira podijelite na dva jednaka dijela pa u svaki dio dodajte čokoladu – u jednu kremu bijelu, a u drugu kremu mliječnu čokoladu. Obje kreme još kratko izmiksajte, tek toliko da se čokolada sjedini s ostatkom kreme. Dva pakiranja Giotto kuglica sitno nasjeckajte, podijelite na dva dijela i umiješajte u obje kreme. Na podlogu od keksa i lješnjaka rasporedite svijetlu kremu, a zatim i tamniju kremu. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, da krema očvrsne. Prije posluživanja tortu možete ukrasiti krokantom od lješnjaka, šlagom i Giotto kuglicama. Dobar tek!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.