Izrazito sočan, čokoladni kolač vrlo bogate i pune arome! Ovaj profinjeni kuglof je kao stvoren za posluživanje na blagdanskim stolovima!
Sastojci:
- 230 g maslaca sobne temperature
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 2 žličice arome vanilije
- 300 ml crnog vina (Cabernet sauvignon)
- 210 g glatkog brašna
- 1 žličica soda bikarbone
- 40 g kakaa u prahu
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice soli
Priprema: Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja smjesu dobro izmiksajte. U zdjelici pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, sodu, kakao, cimet i sol. Miksajući smjesu na najmanjoj brzini naizmjenično dodajte suhe sastojke i crno vino. Jednoličnu i glatku smjesu bez grudica izlijte u dobro namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Kuglof pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C, s tim da prvih 20 minuta kuglof pečete prekriven aluminijskom folijom. Pečeni kuglof ostavite 15-20 minuta da se ohladi u kalupu, a zatim ga pažljivo izvadite i premjestite na tanjur za posluživanje. Ohlađeni kuglof posipajte kakaom u prahu i poslužite se!
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
valen-cia
@05.12.2017. 13:19 2Interesantna kombinacija, nisam nikad probala s vinom.
beba
@05.12.2017. 13:21 1Obožavam čokoladni kuglof!!!! Ovo je zanimljivo:)))) Treba probati....
Famke
@05.12.2017. 14:49 1Crno vino u kolaču mi je ... onako ... bljak!
golub
@05.12.2017. 14:58 1Izgleda pre, pre fino, i baš su sastojci zanimljivi , znam da crno vino svugdje paše u kulinarstvu, pa zašto ne bi i u kuglof.
russiangirl
@05.12.2017. 18:26 1Inače nisam ljubiteljica vina ali tko zna..možda ovo i nije loše.
kikemedo
@06.12.2017. 00:15 2Izgleda jako fino.
Gioia
@06.12.2017. 14:50 1Izgleda ukusno i sočno.