Izrazito sočan, čokoladni kolač vrlo bogate i pune arome! Ovaj profinjeni kuglof je kao stvoren za posluživanje na blagdanskim stolovima!

bozicni kuglof cokolada crno vino

Sastojci:

- 230 g maslaca sobne temperature
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 2 žličice arome vanilije
- 300 ml crnog vina (Cabernet sauvignon)
- 210 g glatkog brašna
- 1 žličica soda bikarbone
- 40 g kakaa u prahu
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice soli

Priprema: Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja smjesu dobro izmiksajte. U zdjelici pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, sodu, kakao, cimet i sol. Miksajući smjesu na najmanjoj brzini naizmjenično dodajte suhe sastojke i crno vino. Jednoličnu i glatku smjesu bez grudica izlijte u dobro namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Kuglof pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C, s tim da prvih 20 minuta kuglof pečete prekriven aluminijskom folijom. Pečeni kuglof ostavite 15-20 minuta da se ohladi u kalupu, a zatim ga pažljivo izvadite i premjestite na tanjur za posluživanje. Ohlađeni kuglof posipajte kakaom u prahu i poslužite se!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.