Za sve ljubitelje Bananko čokoladica i slastica s bananama, evo jednog jednostavnog i ludo dobrog kolača s čokoladnim biskvitom, finom kremom od pudinga i krem Bananko čokoladicama

recepti

Sastojci:

Čokoladni biskvit:
- 6 jaja
- 130 g šećera
- 8 žlice ulja
- 4 žlice tople vode
- 120 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 30 g kakaa u prahu

Preljev za biskvit:
- 150 ml mlijeka
- nekoliko kapi arome banane

Krema od pudinga:
- 800 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 2 praška za puding s okusom vanilije ili banane
- 150 g maslaca sobne temperature
- 100 ml slatkog vrhnja

Čokoladni ganache:
- 100 ml slatkog vrhnja
- 200 g mliječne čokolade

Ostalo:
- 1 veliki paket bananko čokoladica

Priprema: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i vodu. U zdjelici prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao te ih sve zajedno umiješajte u umućena jaja sa šećerom. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (cca 25x35 cm) i pecite 15tak minuta na 180°C. Ja sam ga pekla u ovom pekaču. Pečeni, još vrući biskvit zalijte s toplim mlijekom u koje ste dodali nekoliko kapi arome banane.Prašak za puding razmutite u malo mlijeka, a ostatku mlijeku dodajte šećer i zagrijte ga do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, površinu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature, a zatim i s tučenim slatkim vrhnjem. Preko ohlađenog biskvita stavite nekoliko hrpica kreme i pažljivo ju premažite. Preko kreme posložite Bananko čokoladice, a preko čokoladica ostatak kreme. Kolač prelijte čokoladnom ganache kremom koju pripremite tako da slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri. Kolač dobro ohladite prije posluživanja.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.