Savršen recept za ukusnu i vrlo profinjenu čokoladnu tortu bez pečenja! Prozračna i svilenkasta mousse krema ove torte oborit će vas s nogu!

cokoladna mousse torta

Sastojci:

Podloga od keksa i lješnjaka:
- 200 g keksa
- 50 g prženih lješnjaka
- 120 g maslaca
- 1 žlica meda
- 1 žličica arome vanilije

Čokoladna mousse krema:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 200 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
- 1 želatina u prahu
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli

Priprema: Kekse i pržene lješnjake usitnite u blenderu i pomiješajte s otopljenim maslacem, medom i aromom vanilije. Dno i stranice kalupa za torte (26 cm) premažite maslacem pa rukama utisnite smjesu od keksa i lješnjaka. Pripremljenu podlogu spremite u hladnjak dok pripremate čokoladnu mousse kremu. Želatinu namočite prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri. Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite sa strane. Žutanjke pjenasto izmiksajte s dvije žlice šećera. Premjestite zdjelu nad lonac s vrelom vodom i kuhajte na pari nekoliko minuta, dok se krema od žutanjaka ne zgusne. U vruću kremu dodajte otopljenu želatinu. Sve dobro izmiješajte pa dodajte otopljenu čokoladu s maslacem. Maknite žutanjke s vatre pa im dodajte nabubrenu želatinu i otopljenu čokoladu. Smjesu dobro izmiješajte i ostavite sa strane dok pripremate bjelanjke i tučeno slatko vrhnje. 

Bjelanjke miksajte dok se ne zapjene, dodajte dvije žlice šećera pa nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Snijeg kuhačom lagano umiješajte u čokoladnu smjesu, pa umiješajte i tučeno slatko vrhnje. Čokoladnu mousse kremu izlijte preko pripremljene podloge od keksa i lješnjaka. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, da krema očvrsne. Kada se torta ohladi prođite tankim, oštrim nožem uz rub kalupa da se krema odvoji od stranice kalupa i ukrasite po želji.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.