Rum i čokolada oduvijek su savršena kombinacija, a ovi ukusni i sočni kolačići su toliko dobri da će vas ovih blagdana osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci:
Sastojci za smjesu:
- 300 g kuhanog krumpira
- 300 g mljevenog keksa
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g margarina
- 200 g šećera uprahu
- 1 žlica kakaa u prahu
- 2 ml arome ruma
Sastojci za glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci. Ostavite ga da se malo ohladi, ogulite pa izvažite 300 grama. Topli krumpir izmiksajte. Dodajte mu otopljenu čokoladu i margarin pa sve još jednom kratko izmiksajte.U smjesu dodajte mljevene kekse, šećer u prahu, kakao te aromu ruma. Čistu dasku ili lim za pečenje obložite masnim papirom. Od smjese oblikujte pravokutnik debljine 1 cm. Kolač spremite u hladnjak, a zatim pripremite čokoladnu glazuru. Čokoladu i ulje otopite na laganoj vatri pa kada se malo ohladi prelijte preko kolača. Kolač čuvajte u hladnjaku do posluživanja, a najbolje je da u hladnjaku odstoji barem 5-6 sati prije rezanja tako da dovoljno očvrsne.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
sneki2
@15.12.2020. 08:05 2Ovo zvuči toliko ludo da moram isprobati!
tejchy23
@15.12.2020. 08:49 1Ovaj krumpir me zbunjuje al tako lijepo izgleda da bi ga vrlo rado isprobala
MARADONA
@15.12.2020. 09:04 1mmm, mlajc mljac, izgeldaju tako ukusno i fino
beba
@15.12.2020. 11:02 0Moj NAJ NAJDRAŽI KOLAČ!!!!
Gioia
@15.12.2020. 11:35 1Ovo bum probala, genijalno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minimojka
@15.12.2020. 11:55 1možda bolje staviti slatki kurmpir batat? i stvarno margarin??? grozno!
superfive
@15.12.2020. 14:30 1Krumpir?A tako lijepo izgledaju.
golub
@15.12.2020. 14:54 1Jako zanimljiv i prefin recept. Kolači izgleda jako slasno i fino.
Skyyy
@16.12.2020. 20:46 0Nikad ne bih rekla da unutra ima i krumpira:D
kawasakica
@09.02.2021. 09:12 0Obožavam ovaj kolač! Ljubitelj sam ruma u kolačima, a spoj čokolade i ruma je za mene pun pogodak.
@Minimojka, uvijek ga radim sa običnim krumpirom i uopće se ne osjeti, a umjesto margarina u svaki kolač može ići i maslac, što je puno bolja opcija.