Ako volite čokoladu, sigurno volite i brownie. A ako volite bijelu čokoladu, sigurno obožavate blondie! Isprobajte jednostavan recept za bijelu verziju popularnog brownie kolača uz dodatak limuna i ukusne glazure od krem sira

uskrsni kolac

Sastojci:

Blondie biskvit:
- 3 jaja
- 160 g šećera
- 300 g bijele čokolade
- 150 ml ulja
- 1 žlica arome vanilije
- naribana korica1 limuna
- 260 g glatkog brašna

Glazura od krem sira:
- 200 g krem sira
- 1 žlica šećera u prahu
- sok i naribana korica od ½ limuna

Priprema: Bijelu čokoladu otopite na pari. Jaja sobne temperature izmutite sa šećerom pa dodajte bijelu čokoladu, ulje i aromu vanilije. Sve dobro promiješajte. Dodajte brašno pa miješajte smjesu dok ne uklonite sve grudice. Veći dio smjese u izlijte u manji kalup (26x27 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili ili prekrili masnim papirom. Blondie pecite 25-30 minuta na temperaturi od 160°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohladite ga na sobnoj temperaturi pa premažite glazurom od krem sira. Za pripremu glazure krem sir sobne temperature pomiješajte sa šećerom u prahu te limunovim sokom i naribanom koricom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.