Ljeto je stvoreno za lagane deserte u čaši, stoga vam predlažem da isprobate ovaj brzi recept! Nije riječ o klasičnom tiramisuu jer je za namakanje piškote, umjesto kave, korišten cappuccino, a krema od jaja i Mascarpone sira zamijenjena je slatkim vrhnjem i jogurtom

recepti tiramisu

Sastojci:
- 6 piškota
- 100 g mlijeka
- 1 žlica classic capuccina
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g jogurta
- 1 vanilin šećer
- 1 teglica Fabbri amarena preljeva s kandiranim višnjama

Priprema: Mlijeko zagrijte, otopite u njemu 1 žlicu cappuccina i ostavite da se ohladi. Za to vrijeme slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa pomiješajte s jogurtom i vanilin šećerom. Piškote umačite u ohlađeni cappuccino pa naizmjenično slažite desert u čaše. Red piškota, red kreme, a između dodajte po malo preljeva s cijelim kandiranim višnjama. Ova količina sastojaka dovoljna je za pripremu 3-4 deserta. Desert dobro ohladite i poslužite se!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.