Desert koji se priprema paralelno s ručkom! Provjerite ovaj jednostavan recept za ukusnu i sočnu štrudlu s trešnjama, jogurtom i grizom!

savijaca s tresnjama

Sastojci:

Nadjev od jogurta i griza:

- 3 jaja
- 400 g tekućeg jogurta (2 čaše)
- 1 čaša šećera
- 2 vanilin šećer
- 1 1/2 čaše griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša ulja

Premaz:

- 200 g tekućeg jogurta (1 čaša)
- 1 vanilin šećer

Ostalo:

- 500 g kora za savijače (10 kom)
- 900 g odkoštenih trešanja

Priprema: Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta. Jaja izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa pjenjačom sve izmiješate tako da dobijete glatku smjesu bez grudica. Pripremljenu smjesu ostavite sat vremena u hladnjaku da se malo zgusne. Dvije kore za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih sa malo nadjeva od jogurta i griza, posipajte s trešnjama pa lijepo zarolajte.

Isto ponovite i sa ostatkom kora, nadjeva i trešanja tako da ukupno dobijete pet štrudla. Štrudle posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Štrudlu premažite jogurtom i posipajte vanilin šećerom pa pecite cca 20-25 minuta na temperaturi od 170°C, dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju. Štrudlu s trešnjama poslužite vruću ili ohlađenu, kako volite!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com  
IG: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.