Jednostavna rolada punjena džemom od jagoda i laganom kremom od šlaga i mascarpone sira. Ne morate čekati vikend da isprobate ovaj jednostavan recept, slobodno zasladite i sredinu tjedna!
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 100 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- naribana korica ½ limuna
Bijela krema:
- 150 ml slatkog vrhnja
- 200 g mascarpone sira
- 20 g šećera u prahu
Čokoladna glazura:
- 100 g bijele čokolade
- 50 ml slatkog vrhnja
Ostalo:
- 2-3 žlice džema od jagoda za premaz biskvita
Priprema: Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne zapjene. Po malo dodajte šećer pa nastavite miksati bjelanjke 2-3 minute da dobijete čvrsti snijeg tj. da se šećer ne otopi. Dodajte jedan po jedan žutanjak i sve još kratko izmiksajte. Dodajte naribanu limunovu koricu. Brašno i prašak za pecivo prosijte te ih pomalo dodajte u smjesu od jaja i šećera te sve lagano izmiješajte. Biskvitnu smjesu izlijte u veliki kalup za pečenje (30x35 cm) obložen masnim papirom i pecite na temperaturi od 180 °C 10 minuta. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite tankim slojem džema od jagoda (možete koristiti i džem od šumskog voća ili borovnica). Preko džema nanesite hrpice kreme i pažljivo u razmažite i lijepo zagladite. Ako želite, po vrhu kreme možete složiti i jagode narezane na kockice. Za pripremu kreme slatko vrhnje i šećer u prahu izmiksajte u mekani šlag. Zatim dodajte mascarpone sir i sve još kratko izmiksajte. Biskvit ponovno zamotajte u roladu i prelijte glazurom od bijele čokolade.
Za topljene čokoladnih glazura koristim Zenker posudu za topljenje čokolade. U manjem loncu zagrijte vodu do vrenja te na njega stavite posudu za topljenje čokolade. U posudu dodajte razlomljenu bijelu čokoladu i slatko vrhnje. Otopljenu čokoladu i vrhnje malo promiješate da se otope i zadnji komadići čokolade pa prelijte preko rolade. Prije posluživanja, roladu spremite u hladnjak na 2 sata.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Marija753
@21.04.2021. 08:10 2Odmah u omiljene,za naknadno isprobavanje!
Minimojka
@21.04.2021. 11:34 1wow, njam njam
beba
@21.04.2021. 11:58 0Mmmmmmm!!!!
lidac
@22.04.2021. 18:11 0Mljac!
golub
@23.04.2021. 16:12 0Mmm prefino , genijalan recept.
irija
@25.04.2021. 09:00 0Prefini desert.