Donosimo vam najfinije recepte za tri omiljena zimska vruća napitka - kuhano vino, punč i grog. Uživajte u neodoljivim aromama vina, konjaka, klinčića, cimeta, ruma, gorke naranče... Ugrijte ove hladne dane toplim i senzualnim okusima koji će probuditi vaše tijelo i duh, a dom ispuniti prekrasnim mirisima

vrući punčPUNČ

Sastojci:
- pola kg šećera 
- sok od 4 limuna
- 2,5 dl vode 
- 2,5 dl ruma
- naribana korica limuna i naranče 
- 1 litra bijelog vina

Priprema: U visoku posudu nalijte 2,5 dl vode, dodajte pola kg šećera te pustite kuhati. Zatim dodajte naribanu koricu limuna i naranče, sok od limuna, rum i vino te pustite na vatri skoro do vrenja. Skinite s vatre, prelijte u veliki stakleni vrč i poslužite toplo s kriškama limuna i naranče.

GROG

Sastojci:
- 1 litra vode ili laganog ruskog čaja
- 20 dkg šećera
- 3 dl ruma ili konjaka

Priprema: U vrući procijeđeni čaj ukuhajte šećer i izmiješajte s rumom ili konjakom. Grog se može i hladan servirati pa se u hladan grog doda malinov sok, limunov sok ili sok od naranče.

KUHANO VINO (BIJELO ILI CRNO)

Sastojci:
- 1 paketić kore cimeta
- 1 litra crnog ili bijelog vina
- 5-6 klinčića
- 2,5 dl vode
- 5 žlica šećera (a može i više, po želji) 
- štapić vanilije
- naribana korica limuna i naranče

kuhano vino

Priprema: U vodi rastopite šećer, dodajte cimet, vanilin-štapić, naribanu koricu limuna i naranče i klinčiće te kuhajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrijte tik do vrenja. Kuhano vino ne smije zakuhati, već je gotovo nakon što se počne pariti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.