Prepune omega-3 masnih kiselina, dimljene pastrve su zdrav, ukusan i nutritivno vrlo vrijedan obrok. Kao i dimljeni losos, možete ih iskombinirati u nizu elegantnih jela i sitnih zalogaja za svoje goste
Hladno predjelo od dimljene pastrve: na pladanj ili veći plitki tanjur stavite opranu i dobro ocijeđenu svježu rikolu preko cijele površine. Na rikolu stavite listiće dimljene pastrve. Naribajte ili dodajte tanke listiće parmezana. Prema želji, polijte maslinovim uljem i kapljicama limunovog soka.
Kanapei s dimljenom pastrvom: listiće dimljene pastrve stavite na prepečene ili svježe kriške francuskog kruha. Kruh se prethodno tanko namaže maslacem ili krem sirom, po želji. Kanapee poslužite ukrašene umakom od hrena (pomiješati dvije žlice slatkog vrhnja s jednom žličicom hrena).
Zeleni rezanci s dimljenom pastrvom: na malo ulja u tavu stavite na sitno narezani češnjak i nakon 1-2 minute dodajte listiće dimljene pastrve. Nakon pola minute dodajte vrhnje za kuhanje te sol, papar i sitno narezani peršin. Ostavite na vatri 2 minute nakon što vrhnje prokuha. Dodajte prethodno skuhane zelene rezance. Po želji poslužiti uz svježe narezani parmezan. Poslužite dok je vruće!
lulija
@30.11.2012. 10:16 1Zeleni rezanci s dimljenom pastrvom....Mmmm!!!! Ovo mora biti savršeno...
Minimojka
@30.11.2012. 10:45 1Njam, njam, zeleni rezanci s pastrvom :)
mala91
@30.11.2012. 12:46 1njami, njami, odmah sam gladnaa..
beba
@30.11.2012. 12:48 0Mmmmm... njam njammmm!!!!! Obožavam dimljenu ribu, posebno losos... A evo sada doznajem da ima i dimljene pastrve!!!!! Treba probati...
valen-cia
@30.11.2012. 23:14 0Ovi zeleni rezanci zvuče odlično. Nisam nikad probala dimljenu pastrvu mada ju često jedem ali onako fino ispečenu u pećnici s krumpirom, pa prelivenu maslinovim uljem s češnjakom..auu gladna sam a kasno je za pohod po kuhinji :)
mackica
@01.12.2012. 09:09 0Kanapee sam jela dosta puta na domjencima. Varijantu s tjesteninom nisam zamijetila. Ali nije mi to nešto što bih ponudila svojim gostima, to mi nije autohtono hrvatsko ...
kejt
@01.12.2012. 09:29 0Probala sam pastrvu kad sam bila u gostima, nije losa, ali mi doma preferiramo iskljucivo morsku ribu!!!!