Avokado je definitivno jedna od onih super-namirnica koje su neophodne baš za žensko zdravlje. Njegova je tajna u izuzetnoj - masnoći. No ta je masnoća monozasićena i u kombinaciji s vitaminom E i karotenoidima, neophodna za ljepotu vaše kože i kose. No to ni približno nije sve

avokado

Iako je avokado iznimno mastan, u njegovoj masnoći nema ništa loše. On je bogat oleinskom kiselinom, monozasićenom kiselinom koja pomaže u smanjenju lošeg, LDL, kolesterola. Ženama pomaže da skinu, za zdravlje najopasnije, salo oko trbuha pa na taj način smanje rizik od srčanih bolesti. Zreli avokado ima meku i gotovo kremastu strukturu koja obiluje vitaminom E, kalijem, magnezijem, bjelančevinama, folnom kiselinom, vitaminom B6 i vitaminom K. Također, sadrži vlakna koja pospješuju i ubrzavaju probavu.

Avokado možete jesti na niz načina - jednostavno izrezan u salati, izdubljen žličicom i pomiješan s limunom u kremastu kašu (što možete dodati umacima), izmiksan u gusti napitak s mlijekom i medom... Najbolji je izrezan na komadiće kao dodatak salatama od peradi (puretina i piletina) te ribe (tuna i losos), uz malo light majoneze.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.