Tvrtka Biovega 18. studenoga 2016. organizira poslovni forum s ciljem pregleda aktualnih trendova i sagledavanja potencijala poslovanja na tržištu organskih proizvoda u Hrvatskoj

hr eko forum

Hrvatsko tržište ekoproizvoda razvija se više od 20 godina te bilježi kontinuiran rast. U brojnim izazovima s kojima se susreću njegovi dionici, u ovoj fazi razvoja ističe se pitanje dosljednosti definiranja i primjene standarda ekološke kvalitete koji su temelj razlikovnosti ekoproizvoda, ali i povjerenja kupaca. Ovo područje poslovanja nudi iznimno široki prostor za rast i razvoj, no isto tako nosi velike rizike koje treba uvažiti, kako bi tržište zadržalo svoj integritet.

Stoga će ovogodišnji HR Eko Forum imati fokus upravo na standardima kvalitete kojima će pristupiti cjelovito te propitati mogućnosti integracije ekoloških načela u tri segmenta: kroz osobnu ekologiju, regulatorne mehanizme te specifične etičke datosti ekološkog poslovanja.

HR Eko Forum održava se treću godinu za redom, u organizaciji tvrtke Biovega, kojoj je kao članici svjetske organizacije IFOAM ukazana velika čast te će na ovogodišnjem Forumu po prvi puta u Hrvatskoj izlagati izvršni direktor udruženja IFOAM International, Markus Arbenz. Gospodin Arbenz stručnjak je upravo za regulatorna pitanja u području ekološke poljoprivrede s uvidom u aktualna svjetska zbivanja i potencijale ekološke poljoprivrede. Na događanju će nastupiti još dva IFOAM-ova predstavnika, Bernward Geier i Konrad Hauptfleisch.

hr eko forum

Ovo krovno međunarodno udruženje pokreta ekološke poljoprivrede 2014. godine je Zlatku Pejiću i Jadranki Boban Pejić za projekt Biovega dodijelilo prestižnu nagradu One World Award. 

Na Forumu izlažu i poznati domaći stručnjaci: Zlatko Pejić (Biovega), Jadranka Boban Pejić (Biovega), dr.sc. Darko Znaor (neovisni znanstvenik), Ana Marušić Lisac (Biotechnicon) i Jelena Petrov (RERASD).

Na panelu koji će zaokružiti zaključke HR Eko Foruma, nastupit će i hrvatski eko proizvođači, Marko Sever te Marica Jug. Nastavljajući započetu tradiciju, i ove će godine biti dodijeljena priznanja za dostignuća i doprinos razvoju hrvatskog eko tržišta.

Forum je usmjeren promociji eko poljoprivrede i tržišta ekoproizvoda, a organizira se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Ministarstvom poljoprivrede.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.