Neizostavan dio svakog blagdanskog stola zasigurno jest bakalar, a mi vam upravo za njega donosimo sjajan recept. Sa samo par sastojaka učinite i ove božićne blagdane posebnima i pripremite ovo čudesno jelo. Tako lako, jednostavno i nadasve finooo!
Sastojci:
- 1 bakalar od oko 70 dag
- 2 čaše mlijeka
- 1 glavica češnjaka
- 1 čaša maslinovog ulja
- 1 stručak peršina
- 1 žlica krušnih mrvica
- sol i papar
Priprema: Dobro očistite kuhani bakalar. Dobro ga isjeckajte te mu dodajte desetak u mlijeku kuhanih češnja češnjaka, čašu mlijeka u kojoj se kuhao češnjak, zatim maslinovo ulje, veliku žlicu krušnih mrvica i stručak sjeckanog peršina. Sve skupa u mikseru sameljite u grubu smjesu. Posolite i popaprite po svom ukusu te još jednom promiješajte. Servirajte hladno, ukrašeno listićima peršina, uz topao prepečeni toast.
glamurlover
@23.12.2011. 08:57 1Inače radim paštetu od tunjevine, ali ove bih godine mogla napraviti iznimku i isprobati ovaj recept. Jako fino izgleda. Njami!
lulija
@23.12.2011. 09:04 1Ovo mora bit odlično..dobar tek!!!
mini69
@23.12.2011. 09:10 1više volim bakalar sa žlicom,a paštete su rezervirane za tunu!!!!
kejt
@23.12.2011. 09:57 3Odličan recept!!! Obožavam bakalar na bianco!!! Inače taj dio "posla" rezerviran je za mog muža. Pošto nam Božić stiže želim svim curama i cijeloj redakciji Femine čestitati SRETAN BOŽIĆ!!!!
irena
@23.12.2011. 10:09 1obozavam bakalar, a ovaj recept mi se cini tako jednostavan! i na prepeceni toast,mmmm
takoder,zelim Femini i svima zazeljeti Sretan Bozic i da bude kao i uvijek najljepsi dio godine! p
sofy
@23.12.2011. 10:14 2joj i ja sam ljubitelj bakalara, ali ga nazalost spremamo samo za Bozic..radim slican namaz ovome od bakalara i neizostavan je dio badnje veceri...Sretan Bozic curama,deckima i posebno nasem chefu :)
Minimojka
@23.12.2011. 10:33 2Divno, jednostavno i super, baš bih mogla :) Naravno, svima sretan Božić, pusa vama cure i Femini :*
Antonia
@23.12.2011. 12:55 1Jako dobar prijedlog. I ja sam radila paštete od tune do sada, krećem s bakalarom. Volim promjene u jelovniku. Hvala na receptiću i svim čitateljicama i redakciji i ja želim blagoslovljeni Božić!
pahuljica
@23.12.2011. 13:30 1sretan Božić svim curama i femini ....i hvala na receptu odličan je :)
Pepeljuga
@23.12.2011. 14:07 1Jel to bakalar na bijelo? Ako je, papala sam ga u zadnje vrijeme skoro svaki dan, ali kupovni, no bila sam uvjerena da je unutra vrhnje, a ne mlijeko. Inače je jako ukusno.
mackica
@23.12.2011. 15:31 1Moj neprežaljeni suvenir, (uopće mi nije jasno zašto nisam kupila) , knjiga recepata iz Portugala, kako napraviti bakalar na 101 način. Ako vas jednom put nanese, svakako kupite :)))))))))))))))))))))
Ovaj recept, spremam, naravno, bakalar se namače i samo se trebamo dogovoriti na način pripreme ............. Pusa svima i sve najbolje povodom Božića!!!!
beba
@23.12.2011. 18:05 0Njam njammmmmmmm!!!!!!
Jasnica Turk
@23.12.2011. 19:29 1Dragi svi, želim vam svima sve najbolje povodom blagdana, nadam se da ćete ih provesti u krugu najmilijih i da ćete uživati u blagostanju i sreči!
Velvet Dreams
@23.12.2011. 21:07 1Mora da je mljacccc. :)
tirzah
@25.12.2011. 17:37 1Ja ne volim bakalar. Ali volim Božić. I čestitam ga svojim dragim curama i redakciji. Sretan Božić!!!!!
olovka
@25.12.2011. 20:15 1volimo bakalar jučer se kuhao na dva načina ,bianco i brudet pa neznam koji je bolji,moji nukućani obožavaju,a ovo mi se čini primamljivo!
ch
@26.12.2011. 14:31 0Obožavam bakalar na bianco i svaki badnjak ga obavezno jedem, pa tako i ovaj! Sretan Božić svima!
Veronica
@26.12.2011. 20:52 0Moram isprobati ovaj recept!
Snjeguljicica
@30.01.2012. 11:38 2Mmmmm..