Neizostavan dio svakog blagdanskog stola zasigurno jest bakalar, a mi vam upravo za njega donosimo sjajan recept. Sa samo par sastojaka učinite i ove božićne blagdane posebnima i pripremite ovo čudesno jelo. Tako lako, jednostavno i nadasve finooo!

bakalar

Sastojci:

- 1 bakalar od oko 70 dag
- 2 čaše mlijeka
- 1 glavica češnjaka
- 1 čaša maslinovog ulja
- 1 stručak peršina
- 1 žlica krušnih mrvica
- sol i papar

Priprema: Dobro očistite kuhani bakalar. Dobro ga isjeckajte te mu dodajte desetak u mlijeku kuhanih češnja češnjaka, čašu mlijeka u kojoj se kuhao češnjak, zatim maslinovo ulje, veliku žlicu krušnih mrvica i stručak sjeckanog peršina. Sve skupa u mikseru sameljite u grubu smjesu. Posolite i popaprite po svom ukusu te još jednom promiješajte. Servirajte hladno, ukrašeno listićima peršina, uz topao prepečeni toast.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.