Mmm, daaa, mi smo je zaželjeli pa je naš kuhar lijepo sjeo i napisao nam recept - kaže da mora biti vrhunski kako bi pita bila baš poput one kakvu je pekla naša baka. Klasična slastica hrvatskoga stola, kada je savršeno pripremljena, teško je nadmašiva... Ali je i varljiva, zato je treba znati napraviti - besprijekorno

pita od jabukaSastojci:

- 10 dag oštrog brašna
- 30 dag glatkog brašna
- 20 dag margarina
- 10 dag šećera
- 1 prašak za pecivo
- naribana kora jednog limuna
- 1 jaje 

Sastojci za filu: 5-6 naribanih jabuka, prstohvat krušnih mrvica, cimet, kap ruma i šećera po želji

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, podijelite ga na dva dijela pa ostavite u hladnjaku barem pola sata. Zatim za pripremu file operite i naribajte jabuke, dodajte cimet, malo krušnih mrvica, kap ruma i šećer po želji.

Razvaljajte prvi dio tijesta i stavite ga u namašćen ili pouljen pleh posut s malo brašna te stavite filu na njega... Pa onda stavite drugi dio tijesta na filu. Malo izbodite tijesto vilicom. Stavite pitu u zagrijanu pećnicu da se peče na 180°C te pecite cca. 40-45 minuta. Narežite na kocke i pospite šećerom u prahu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.