Unesite malo užitaka u svoje zimske dane, užitaka koji prizivaju tropske plaže i ljetne okuse. Luka Raspor za vas je pripremio recept za meke i senzualne ananas-kocke - lako ih je pripremiti, a još lakše, u sekundi, smazati

ananas kocke

Sastojci za tijesto:

- 3 jaja
- 7,5 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 7 dag glatkog brašna
- 3 dag škrobnog brašna (gustin)
- 4 dag maslaca

Sastojci za kremu:

- 12 listića želatine
- 1 limun
- 4,5 dl jogurta (3 jogurta)
- 8 dag šećera
- 5 dl slatkog vrhnja
- 25 dag ananasa (može i iz konzerve)
- 3 dl soka od ananasa

Priprema: Žutanjke tucite sa šećerom i dodajte otopljeni maslac, obje vrste brašna i snijeg od bjelanjaka. Obložite kalup folijom za pečenje i ulijte tijesto tako da bude tanko. Pecite 15 min na 180°C i ohladite.

Jogurte pomiješajte sa šećerom, koricom limuna i limunovim sokom. Otopite 5 listića želatine u hladnoj vodi i malo zagrijte da se do kraja otope te pomiješajte s jogurtom. Istucite 4 dl slatkog vrhnja i umiješajte u jogurt.

Voće rasporediti na tijesto i zalijte kremom, ostaviti preko noći u hladnjaku. Preostalu želatinu namočite u hladnoj vodi da se otopi. Zagrijavajte je u soku od ananasa. Polijte kolač i ostaviti da odstoji 2 sata u hladnjaku. Po želji ukrasite šlagom i ananasom.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.