Ovaj francuski desert par excellence idealan je za ljubitelje klasičnih slastica. Njegova kremasta tekstura i puni okus nemaju premca. I da, čokolada - što crnja to bolje

mousse od crne čokolade

Sastojci za 4 osobe:

- 20 dag čokolade (sa što većim postotkom kakaa)
- 4 žlice mlijeka ili vrhnja za kuhanje
- 5 jaja (razdvojiti bjelanjke od žutanjaka)
- 3 žlice šećera u prahu
- 1,5 dcl slatkog vrhnja

Priprema:

1) Stavite slatko vrhnje u zamrzivač na cca. 15min (ako nije dovoljno hladno, nećete ga moći istući kako treba).
2) Na pari rastopite čokolda s mlijekom (ili vrhnjem za kuhanje).
3) Tucite žumanjke sa šećerom u prahu (možete dodati i 1 vanilin-šećer) dok ne posvijetle i dok ne postanu gusti.
4) Malo prohladite čokoladu i primiješajte je sa žutanjcima.
5) Istucite slatko vrhnje tako da dobijete što čvršći šlag i dodajte lagano miješajući u čokoladnu smjesu. 
6) Istucite bjelanjke s prstohvatom soli i dobiveni snijeg nježno umiješajte u smjesu (ne smijete brzo miješati jer će zrak koji je u snijegu „pobjeći").
7) Razdvojite u čaše u kojima ćete posluživati kremu i stavite po želji šlag ili naribane čokolade...
8) Dobro ohladite (najbolje preko noći) prije posluživanja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.