Tijekom ljetnih mjeseci teško je odoljeti sladoledu i sigurno već odavno imate svoje omiljene okuse i kombinacije. No isprobajte i nešto novo, sasvim "svoje" - zdrav, osvježavajući hladni užitak od sezonskog bobičastog voća kojima tržnice trenutno vrve!

domaći sladoled od bobičastog voća

Sastojci:

- 400 g šumskog voća (kupine, maline, borovnice, ribizle, jagode...)
- 5 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 250 ml slatkog vrhnja

Priprema: Šumsko voće (maline, kupine, jagode, ribizle, borovnice...) dobro operite i osušite, stavite u mikser sa šećerom i vanilin šećerom i limunovim sokom te dobro izmiksajte. Od slatkog vrhnja istucite tvrdi šlag i dodajte kašu od šumskog voća. Dobro izmiješajte i stavite u frizer na 2-3 sata da se stvrdne. Poslužite u lijepim čašama ili posudama za sladoled te ukrasite listićima mente i komadićima omiljenog bobičastog voća.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.