Iz nove kuharice "Kruh i peciva", najnovijeg izdanje Planetopijinih zdravih kuharica, donosimo vam recept za mirisnu focacciu. U knjizi ćete pronaći izbor najboljih recepata mlade i inovativne učiteljice kuhanja Maje Kefeček za izradu domaćeg kruha, peciva, pogača, kiflica i drugih zamamnih pekarskih delicija pripremljenih od zdravih ekoloških sastojaka

domaća focaccia

Sastojci:

- 600 g polubijelog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica soli
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- oko 350 ml mlake vode
- 6-7 sušenih rajčica (ostavite ih u vodi oko 30 minuta) i ružmarin
Ili
- 20 maslina i origano

Priprema: pomiješajte brašno, kvasac, sol i dodajte ulje i vodu. Zamijesite kuhačom jer je dosta mekano i pustite da se diže oko 2 sata. Nakon sat vremena smjesu možete premijesiti. Ako foccaciu pripremate s rajčicama, onda ih na kraju umiješajte u tijesto. Tijesto rastegnite na nauljenu pliticu za pečenje – ako su u tijestu sušene rajčice, pospite ga ružmarinom. Ako je tijesto bez rajčica, ukrasite ga maslinama i origanom li nekom drugom kombinacijom. Polijte maslinovim uljem i po želji pospite s malo krupne soli. Pecite na 200C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25 – 30 minuta).

Dodatne varijante: cherry rajčice i bosiljak, medvjeđi luk i sir, chilli papričice i kukuruz. Tijesto možete koristiti i za pizzu ili za pikantne zvrkove: razvaljajte ga i punite smjesom po želji te zarolajte. Narežite na kolute i pecite oko 20 minuta.

"Kruh i peciva" najnovije je izdanje Planetopijinih zdravih kuharica u kojem ćete pronaći izbor najboljih recepata mlade i inovativne učiteljice kuhanja Maje Kefeček za izradu domaćeg kruha, peciva, pogača, kiflica i drugih zamamnih pekarskih delicija pripremljenih od zdravih ekoloških sastojaka. Majina je strast pronalaženje, osmišljavanje i razvijanje raznolikih recepata za domaći kruh i peciva, a popularne klasične recepte prilagođava načelima prirodne prehrane.

maja kefeček, kruh i pecivaU knjizi je 27 recepata za pripremu različitih vrsta kruha - kvasni, beskvasni, kuhani, kruh koji se ne mijesi, bezglutenski, te peciva i pogača od putar-štangica i lepinja do neodoljivih foccacia, ciabatta, socce sa začinima, varaždinskih klipića i mnogih drugih.

Korisne i praktične savjete za uspješnu pripremu kruha kod kuće, otkrit će Maja na promociji knjige na koju pozivamo sve ljubitelje brašnastih proizvoda. A neke od tih slastica imat ćete priliku i degustirati na promociji knjige koje će se održati u ponedjeljak, 18.3. u 18 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.