Novi koncept zdrave prehrane Smart Food u potpunosti je osmislio hrvatski kulinarsko-nutricionistički tim - njegove su idejne začetnice – Marina Vojković, poduzetnica i direktorica restorana Bon Appetit te biokemičarka dr. Donatella Verbanac, koja je na znanstvenim osnovama došla do spoznaja o biološki aktivnim spojevima u namirnicama koje se koriste u pripremi Smart Fooda

marina vojković, smart food
 Marina Vojković, idejna začetnica koncepta Smart Food i direktorica restorana Bon Appetit

„Smart Food smo docentica Donatella i ja zajednički stvarale u razdoblju od nešto više od godine dana. Doista je trebalo vremena da osmislimo i usavršimo koncept zdrave prehrane koji suvremenom čovjeku i njegovom užurbanom načinu života omogućuje da pojede iznimno zdrav, ali i ukusan obrok koji krijepi organizam i pruža mu energiju. Posebno je važno reći da nas zdrav i obilan Smart Food obrok ostavlja bez osjećaja težine u želucu i nakon takvog obroka možemo nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim radom i aktivnostima,“ objašnjava Marina Vojković, koja od samog otvaranja zagrebačkog restorana Bon Appetit kontinuirano nastoji obogatiti gastronomsku ponudu restorana "na krovu grada", u Heinzelovoj ulici 62a. S novom Smart Food ponudom Bon Appetit zasigurno postaje i novi zagrebački dom zdrave hrane.

smart food 

„Svako jelo u Smart Food ponudi kombinirano je tako da svojim kemijskim, odnosno biološki aktivnim tvarima daje potrebnu dozu energije, ali također i okusa, čime je zaokružena cjelovita svrha kvalitetnog obroka – zdravo, ukusno, hranjivo i brzo,“ nastavila je dr. Donatella Verbanac, ne skrivajući, baš kao i njezina kolegica Marina Vojković, uvjerenje da će Smart Food svojom raznolikošću ponude jela i raskošnim kombinacijama okusa zadovoljiti ukuse najrazličitijih ljudi, jer uz pregršt zanimljivih namirnica koje se koriste za spravljanje jela, ne izostavlja meso i ribu. 

O samim namirnicama je nešto više kazao i chef kuhinje Berislav Lacković, naglasivši da u svojim kulinarskim kreacijama redovito koristi i neke od pomalo zaboravljenih namirnica poput pira, heljde, leće, slanutka, rogača, boba ili pak batata.

smart food

Neki od primjera predjela koje možete jesti u Bon Appetitu, u sklopu koncepta Smart Food, su: ciabatte od batata s namazom od slanutka, s pršutom i dinjama, ciabatte od heljde s bučinim sjemenkama i namazom od graha, kulenom i ananasom, ciabatte od pirovog brašna i oraha s namazom od patlidžana, s voćem i sirom. Ljubitelji salata mogu probati salatu s malinovim vinegretom i piletinom, hrskavu salatu s rotkvicama i prženim kuglicama od slanutka i vinegretom od malina ili inćune na mangu.

Od glavnih jela koja su nas oduševila, svakako izdvajamo: tagliatelle od rogača s kozicama i motarom, rižoto od prosa s divljim šparogama, špageti od lješnjaka s mladim kozjim sirom i rižoto od limuna i svježeg bakalara.

Deserti također iznenađuju svojom originalom recepturom – u ponudi su se našle torta od mrkve s bijelom čokoladom i agava sirupom, torta od viških limuna, torta od maslinovog ulja i čokoladne košarice s jagodama.

Ovaj predstavljeni Smart Food jelovnik će se stalno mijenjati, pa tako svi budući gosti mogu očekivati nova iznenađenja i originalna jela.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.