Ako više volite sami pripremati sočne, meke krafne, nego ih kupovati u dućanima i slastičarnicama, donosimo vam klasičan i obljubljen recept za pokladne krafne s pekmezom. Uživajte u slasnoj karnevalskoj deliciji!

krafne pokladnice

Sastojci:

- 4 dag svježeg kvasca
- 50 dag oštrog brašna
- 2 žumanjka
- 5 dag šećera
- 2 žlice ulja
- 2,5 dl mlijeka
- 2 žlice ruma
- malo soli
- marmelada po želji

Priprema: Kvasac razmutite s malo mlakog mlijeka, dodajte žličicu brašna i šećera, pokrijte i pustite dizati na toplom mjestu oko 15 minuta. Izmiješajte prosijano brašno, žumanjke, šećer, ulje, mlijeko, rum, malo soli i dignuti kvasac. Umijesite glatko tijesto i pustite da se diže pokriveno na toplom mjestu oko pola sata.

Razvaljajte tijesto debljine 1 cm i režite krugove čašom (kalupom). Ostavite opet da se tijesto diže 15 minuta. Stavljajte ih peći na vrućem ulju poklopljene oko 3 minute, a zatim na dugu stanu bez poklopca oko 3 minute. Na kraju uštrcajte marmeladu špricom (štrcaljkom).

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.