Božić teško da može proći bez dobre rolade. Za vas smo odabrali senzualnu roladu od čokolade, s brusnicama i malinama. Uživajte u njenom slasnom okusu i svim pohvalama koje ćete dobiti na njen račun

cokoladna rolada s brusnicama i malinama

Sastojci za roladu:

- 5 žutanjaka
- 5 bjelanjaka
- 125 g šećera u prahu
- 3 žlice kakaa u prahu

Sastojci za filu:

- 200 ml pekmeza od brusnica/malina
- 3 žlice mlijeka
- 300 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu

Sastojci za ganache premaz:

- 200 g čokolade
- 200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Najprije pripremite ganache premaz. On bi trebao stajati u hladnjaku preko noći pa ga je najbolje pripremiti dan ranije. Ugrijte vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu. Kad se smjesa ohladi, stavite u hladnjak do sljedećega dana. 

Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Uzmite veliki protvan (onaj veličine pećnice) i obložite ga masnim papirom. Žutanjke miješajajte s polovicom količine šećera dok smjesa ne postane svijetla. Zatim dodajte kakao i nastavite miješati. Bjelanjke miješajte posebno i kad postanu čvrsti, dodajte ostatak šećera te nastavite miješati. Zatim smjese pomiješajte žlicom. Ulijte smjesu u protvan i pecite 20-ak minuta.

Izvadite kolač iz pećnice i kad se malo ohladi prebacite na drugi masni papir koji ste posuli kakaom u prahu. Zajedno s papirom napravite roladu.

Pekmez ugrijte s mlijekom, a od vrhnja istucite šlag i dodajte mu šećer u prahu. Odmotajte roladu i namažite je najprije pekmezom, a onda šlagom. Opet zamotajte u roladu.

Iz hladnjaka izvadite premaz i kada se ugrije na sobnu temperaturu istucite mikserom. Namažite roladu premazom. Stavite je u hladnjak da se dobro ohladi. Želim vam dobar tek i ugodne blagdanske dane!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.