U sklopu zagrebačkog lounge-bara Kota, u Medulićevoj, otvoren je šarmantan francuski gastro-kutak kojeg vodi chef iz Lillea Guillaume Bardot. Da bi cijela stvar bila još više šik - Guillaume, osim što je profinjeni kuhar, ujedno je rođak slavne Brigitte Bardot

chez bardot, kota, zagreb

Sve ljubitelje francuske kuhinje obradovat će vijest da se u Zagrebu otvorila prva prava brasserie, šarmantna zalogajnica/restoran pariškog štiha, u kojoj možete naći francuske specijalitete - od autohtonih sireva, preko gušće jetre i senfa/moutarde iz Dijona, do finih vina. Restoran je jednostavno nazvan „Chez Bardot"/"Kod Bardota" - dobio je ime po svome osnivaču/voditelju, francuskom kuharu Guillaumeu Bardotu (daljnjem rođaku slavne Brižitke), koji se sa suprugom, iz Lillea preselio u Hrvatsku. Prva mu je ideja bila otvoriti restoran na Krku, gdje ljetuje, ali se ipak odlučio za Zagreb.

chez bardot, kota, zagreb

„Chez Bardot" se zapravo nalazi u sklopu lounge-bara Kota, u Medulićevoj 20, kafića/knjižare posvećenog umjetnosti i arhitekturi, u kojem je neprestano „veselo", uz izložbe slika, skulptura, nakita i konceptualne umjetnosti. Guillaumeova se kuhinja sjajno uklopila u cijelu tu kreativnu atmosferu, a nudi jednostavnu koncepciju, temeljenu na poznatim i bazičnim francuskim jelima - sirevi svih vrsta, francuske kobasice, senf, gušća jetra, biftek uz klasičan gratinirani krumpir kao prilog (istina, ovaj koji smo probali bio je prilično neslan), sočni sendviči, francuske tartes s voćem (jabuke, kruške, bobičasto voće...), mousse od čokolade... Sve to uz, naravno, solidna francuska vina. I vodu Evian. Gurmani, na vama je da provjerite.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.