Unesite malo pariškog štiha u svoj dom i pripremite preukusne tartines aux pommes, tortice od jabuka, koje će vas zagrijati u ovo hladno jesensko vrijeme svojim čarobnim aromama cimeta, jabuka i ruma

tortice od jabuka

Sastojci za tijesto:

- 10 dag oštrog brašna
- 30 dag glatkog brašna
- 20 dag margarina
- 10 dag šećera
- 1 prašak za pecivo
- naribana kora jednog limuna
- 1 jaje

Sastojci za nadjev: 5 naribanih jabuka, prstohvat krušnih mrvica, cimet, kap ruma i šećera po želji

Priprema: od sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto, podijelite ga na dva dijela pa ostavite u hladnjaku barem pola sata. Zatim za pripremu nadjeva operite i naribajte jabuke, dodajte cimet, malo krušnih mrvica, kap ruma i šećer po želji - i sve dobro izmiješajte. Razvaljajte tijesto, modlice za košarice namastite maslacem i posipajte brašnom, utisnite u tijesto, preokrenite, prstima lagano utisnite košarice, dodajte filu od jabuke i od ostatka tijesta izvaljajte tanke trakice i stavite preko nadjeva. Košarice stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 25-30 minuta. Izvadite ih iz pećnice, ostavite da se ohlade, lagano izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.