Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić otvorit će u subotu, 9. veljače, u 11 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića 2. regionalni festival čokolade - Zagreb Chocofest 2012. Posjetitelji će opet moći kušati i kupiti čokolade, čokoladne slastice i proizvode 30-ak izlagača iz Hrvatske regije te probati delicije najboljih hrvatskih kuhara i slastičara

2. zagreb chocofest

Iz brojnih popratnih programa Festivala koji traje do 14. veljače, izdvajamo Dječji Chocofest (u nedjelju 10. veljače) te humanitarnu prodaju velike torte od 15m, prihod od koje je namijenjen Udruzi Zamisli koja kroz program svojih radionica kuhanja podučava kuhanju mlade s različitim vrstama invaliditeta i na taj način ih osposobljava za samostalan život - u ponedjeljak, 11. veljače.

U programu i zabavnim radionicama uživat će sve generacije posjetitelja. Djeca će se igrati izrađujući omote za čokoladu i zabavljati uz mađioničarsku animaciju. Odrasli mogu sudjelovati u prezentacijama izrade čokolada, pralina i receptima najboljih hrvatskih chefova, u radionicama naučiti kako se slažu vino, konjak, cigare i čokolada, a mogu i sudjelovati u nagradnoj igri parova za Valentinovo  i osvojiti vrijedne nagrade koje je osigurao glavni pokrovitelj nagradne igre - Falkensteiner Club Funimation Borik ****.

Ove godine Zagreb Chocofest ima i svoj ekskluzivni desert – zagrebačke čoko štrukle, koje je posebno za ovu prigodu osmislio kreativni blogerski tim Jedozovni duo.

„Festival čokolade povezuje ljubitelje i proizvođače čokolade u jednoj slatkoj, dražesnoj i svima bliskoj priči - priči o čokoladi. Ona je jezik koji razumiju svi, bez obzira na dob, spol,  podrijetlo... Čokolada je hrana, lijek, afrodzijak, užitak, umjetnost, inspiracija, opsesija ... Ukratko, čokolada je ljubav! Kroz svoju 3000 godina dugu povijest neprestano, isto kao i danas, povezuje ljude svih generacija! . Dođite, sudjelujte, uživajte, naučite nešto novo i otiđite sretni i nasmijani ispunjeni slatkim užitkom. Neka bude u slatkom elementu"!  - istaknula je Sanja Bančević  Medenica, direktorica Chocofesta pozivajući Zagrepčane na njihov najslađi Festival

Damir Horvat, suvlasnik vinoteke i wine bara Dobra vina, zaključio je da „Čokolatere i vinare povezuje ista ljubav i strast ka onom što rade, te da su one uz „dobar nos", zanos istraživača i intuiciju, najvažnija tajna sljubljivanja čokolade, hrane i dobrih vina!".

Zagreb Chocofest Facebook Fan Page

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.