Naš chef Luka Raspor donosi vam brz i jednostavan recept za gurmansku uskršnju salatu s jajima i svježim proljetnim namirnicama – posebno mladim lukom i rotkvicama. Uživajte u divnim okusima proljeća i provedite prekrasne uskršnje blagdane

gurmanska salata s jajima

Sastojci:

- 5 tvrdo kuhanih jaja
- stručak rotkvica
- stručak mladog luka
- 5 dag rukole
- 5 dag radiča
- mala glavica zelene salate
- nekoliko listova matovilca
- nekoliko cherry rajčica
- jedna obična rajčica
- 2 manje kugle mozzarelle
- sol, papar
- prstohvat peršina
- maslinovo ulje
- malo dalmatinske kvasine

Priprema: dobro operite svo povrće. Skuhajte jaja i pustite da se ohlade. Mozzarellu narežite na kockice, a rotkvice i mladi luk na kolutiće. Ohlađena jaja narežite na četvrtine, kao i rajčicu, a cherry rajčicu na polovine. Iščupkajte zelenu salatu, matovilac, radič i rukolu. Sve dobro promiješajte u velikoj zdjeli za salatu i dodajte maslinovo ulje i dalmatinsku kvasinu te začinite solju, paprom i peršinom. Servirajte uz šunku ili pečenje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.