Skoro svi će se složiti, pizza je divna i nezaobilazna, prava napast u svako doba. Ljeti ju je najbolje jesti sa svježim plodovima mora, koji će joj dati profinjenost u okusu i izgledu. Uživajte
Tijesto za pizzu (za 4 osobe), sastojci:
- 230 ml tople vode
- 1 žličica šećera
- 1/2 paketića svježeg kvasca ili 1 paketić suhoga
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 310 g glatkoga brašna
Priprema:
U toploj vodi razmutiti kvasac, dodati šećer, maslinovo ulje i dobro promješati. Ovu smjesu dodati brašnu i dobro zamijesiti tijesto. Nakon što smo zamjesili tijesto pokriti ga vlažnom krpom i pustiti ga da odmori 15 minuta i da naraste duplo. Razdjeliti tijesto na 4 dijela.
Nadjev:
- 12 repova škampa ili velikih kozica
- 10 inćuna
- 200g dagnji
- 100g surimi štapića
- 5-6 crnih ili zelenih maslina
- 200ml umaka od rajčice iz tetrapaka ili koncentrata rajčice po želji, razmučene s malo vode i sećera
- 125g mozzarele
- 50g parmezana
- 3-4 režnja sitno narezanog češnjaka
- prstohvat bosiljka
- papra po želji
Napomene:
- zagrijte pećnicu na 220 c
- razvucite tijesto za pizzu
- rasporedite umak od rajčice, pospite sirom, rasporedite škampe, inćune, dagnje, surimi štapiće, masline
- posipajte sve bosiljkom, paprom i češnjakom
- pecite 20 minuta u pećnici