Tijekom ljetnih vrućina svakako izbjegavajte masnu i tešku hranu. Uživajte u blagodatima plodova mora i povrća. Naš chef Luka Raspor za vas je priredio osvježavajuću i laganu ljetnu salatu s kozicama i povrćem. Dobar tek!

salata od kozica i povrća

Sastojci:

- 300 g očišćenih kozica (bez ljuštura)
- 2 paprike - žuta/zelena/crvena
- 20 g cherry rajčica
- rikula ili zelena salata
- nekoliko crnih maslina
- maslinovo ulje
- sok od 1/2 limuna
- sol i papar
- malo kosanog peršina

Priprema: Paprike narezati na rezance. Cherry rajčice prerezati na pola. Rikulu očistiti, oprati i osušiti, a ako je u pitanju zelena salata - dobro je oprati i narezati na trakice. Kozice skuhati u slanoj vodi i procijediti te staviti na zagrijano maslinovo ulje i malo ih prepeći sa svake strane. Sve namirnice staviti u posudu, začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom te crnim maslinama. Staviti u hladnjak na pola sata i poslužiti hladno.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.