Omiljeno jesensko voće, svima nam draga jabuka - zdrava, sočna i ukusna - savršen je temelj nizu izvanrednih umaka. Chef Femine.hr Luka Raspor na vaš stol donosi lagano i ukusno jesensko jelo inspirirano jabukom - savršenu kombinaciju voćnih i mesnih okusa

puretina u umaku od jabukaSastojci za dvije osobe:

- 2 pureća filea od 200g
- 2 naribane jabuke očišćene od kore
- 1 nasjeckani luk
- 2 žličice maslaca ili ulja
- malo naribanog celera
- juha od pileće kocke ili voda za podlijevanje
- pola žličice limunovog soka ili bijelog vina po želji 
- malo pršuta narezanog na trakice
- vrhnje za kuhanje 
- sol, papar, vegeta, bosiljak, peršin

Priprema:

Na maslacu ispecite puretinu s obje strane, izvadite je na tanjur i u tavu dodajte narezani luk da se lagano prodinsta. Zatim dodajte celer, a oko minutu nakon toga dodajte i jabuke da se prodinstaju. Dodajte oštro brašno, promiješajte i dodajte malo vode ili temeljac.

Vratite puretinu u umak da prokuha. Dodajte limunov sok (ili bijelo vino), sol, papar, vegetu, bosiljak, peršin i vrhnje za kuhanje. Pričekajte da prokuha i na kraju dodajte pršut izrezan na trakice... Ostavite nekoliko trenutaka da se okusi izmiješaju... Umak se može i propasirati, što ovisi o vašoj želji. Poslužite s kuhanom rižom ili njokima.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.