Pinca je u našim krajevima uvijek bila i ostala jedan od najvećih gastronomskih simbola Uskrsa. Ovoga puta, taj divan, slatki zlatni kruh, donosimo vam u receptu koji je za nijansu različit od klasičnoga. Recept je jednostavan, stoga uživajte u pripremi i razveselite svoje najmilije

pinca sa suhim voćem, ukrašena jajima

Sastojci:

- na sitno nasjeckane suhe marelice, suhe brusnice i grožđice
- 1 kockica svježeg kvasca
- 1, 2 kg glatkog brašna
- 3 jaja
- 2 žutanjka
- 5 dl mlijeka
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 0,5 dl ruma
- 90 g maslaca
- korica limuna, korica naranče
- malo soli

Priprema: Kvasac i jednu žlicu šećera rastopite u 1 dl mlijeka i ostavite na toplome da se digne. Zatim u brašno dodajte dignuti kvasac, šećer, vanilin šećer, sol, dva jaja, dva žutanjka, koricu limuna i naranče, rastopljeni maslac i mlijeko te umijesite mekano tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite na toplome da se digne. Zatim ga premijesite, umijesite suho voće usitnjeno na male komadiće i oblikujte po želji. Protvan obložite masnim papirom i ostavite 20-ak minuta na toplome mjestu. Pecite na temperaturi od 180 stupnjeva oko sat vremena. Ako želite, prije nego stavite peći pincu, napravite utore za jaja koji ćete na vrh dodati kad se pinca ohladi.

Želimo vam sretan Uskrs!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.