U studenome počinje igrati dugoočekivana drama o Marilyn Monroe; estetski profinjen i eteričan film o malo poznatim detaljima iz života najslavnije glumice u povijesti. Legendarnu seks-bombu utjelovljuje Michelle Williams koja je nevjerojatno vjerno prenijela na platno Marilynin lik i duh

michelle williams, my week with marilyn

Britansku dramu „My Week With Marilyn" režirao je Simon Curtis, na temelju scenarija Adriana Hodgesa. Marilyn utjelovljuje američka glumica Michelle Williams, koja joj doista u filmu nevjerojatno sliči. Uz Michelle, tu je i ostala sjajna glumačka ekipa: Kenneth Branagh, Eddie Redmayne, Dougray Scott i Judi Dench.

Film prati tjedan dana Marilynina boravka u Engleskoj tijekom snimanja filma „The Prince and the Showgirl", filma koji je Marilyn snimala skupa sa slavnim Laurenceom Olivierom. U trenutku kada njen novopečeni suprug Arthur Miller napusti Englesku, Marilyn započinje nedefinirani romantični odnos s mladim asistentom Clarkom kojem je povjeren zadatak da joj bude pratitelj dok je u Londonu.

„Pripremajući se za ulogu odgledala sam sve filmove Marilyn Monroe, pročitala hrpu literature o njezinu životu. Išla sam spavati stavljajući knjige o njoj ispod jastuka kako bi ih što bolje upila.", izjavila je Michelle, kada su je na press konferenciji uoči svjetske premijere filma (početkom listopada na New York Film Festivalu), novinari pitali kako se pripremala za ulogu Marilyn.

Za američki Vogue, na čijoj je naslovnici listopadskog izdanja, Michelle je još otkrila kako se - da bi čim više nalikovala preminuloj glumici - morala i udebljati. „Nažalost, sve mi je otišlo u lice, a obline nisam dobila. Zato sam, kada sam učila hodati i kretati se poput Marilyn, morala nositi jastučiće na bokovima", dodaje glumica Michelle Williams.

Prije nego što film u studenome stigne u kina, pogledajte trailer:

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.