Nova zbirka komedija Marka Mikulandre „Razgovori preko plota“ nije žal za prošlošću ni oda  budućnosti. Ova knjiga utjelovljava samo žal za normalnom međuljudskom komunikacijom. Jer izgleda da samo još s mačkama i psima ne komuniciramo SMS-om, e-mailom i preko Facebooka

marko mikulandra, razgovori preko plota

Nova zbirka komedija zagrebačkog komediografa, pisca i redatelja Marka Mikulandre nevjerojatno je duhovita, maštovita, ali na trenutke i sjetna posveta vremenima kada smo „razgovarali preko plota“ – licem u lice, uživajući u druženju.

Danas nema više ni plotova kakvi su nekad bili, ni preniski ni previsoki, uredno složeni od drvenih letvi i spojeni čavlima! Kao stvoreni da na njima odmorite umorno tijelo ili porazgovarate s gazdom ili gazdaricom… Mogli ste zatražiti i čašu vode ili doznati gdje se nalazi ulica koju tražite, zamoliti domaćina da vam dopusti obaviti veliku ili malu nuždu u njegovom sanitarnom čvoru?!

Danas nažalost, na tu tisućljetnu drvenu tvorevinu možete naići još jedino u nekom manjem selu, na periferiji spremnoj za rušenje ili na slikama naivnih slikara. Nove kuće sada okružuju visoki zidovi s gustim raslinjem, a one najskuplje ukršene su portafonima, sigurnosnim kamerama, alarmnim uređajima, protuprovalnim vratima iza kojih na vas reže bijesni psi slineći. Na psima bismo mogli stati, oni su ionako dresirani! Imamo i savjet za vlasnike ovakvih „utvrda“: jedna stara kineska poslovica kaže: Ako se bojite lopova najsigurnija su vam vrata – otvorena vrata!

Izdavač: Škorpion d.o.o.
Cijena: 120 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.