U subotu vas očekuje profinjeni koncertni događaj koji spaja osebujnu svjetlosnu umjetnost s virtuoznim klavirskim skladbama. Čak 58 reflektora koji reagiraju na klavirske tipke proizvodit će u zagrebačkom HGZ-u svjetlosne efekte ovisno o načinu sviranja klavira. A za klavirom će biti i veliki - Matej Meštrović

orient exprestoNakon uspješnog koncerta održanog u Tokyu, Orient Expresto uz svoje će goste održati koncert u zagrebačkom HGZ-u, u Gundulićevoj 6, 20. ožujka u 20h. 

Uz Orient Expresto, koji čine - Matej Meštrović & Kristina Bjelopavlović kao klavirski duo te Borna Šercar - udaraljke - na koncertu će nastupiti i talijanski virtuoz na tamburellu Paolo Cimmino, te bračni par Šojat - "svjetlosni umjetnici", koji će tom prilikom predstaviti svoj jedinstveni instrument pod nazivom "Svjetlovir". Radi se o "spravi" koja ima 58 reflektora koji reagiraju na klavirske tipke, te proizvodi svjetlosne efekte ovisno o načinu sviranja klavira.

Koncert se održava u sklopu ciklusa "Pianofortissimo", kojeg je Matej Meštrović pokrenuo prije 15-tak godina u suradnji s pijanistom Antom Milićem. Ovom prilikom bit će predstavljeno i notno izdanje Muzičkog informativnog centra - "Twenty Fingers", za dva klavira i klavir četveroručno autora Mateja Meštrovića.

Ulaznice možete nabaviti u HGZ-u, te u Aquarius CD Shopu KLASIKA I JAZZ, Varšavska 11, Zagreb. Uživajte u vikendu uz svjetlost i glazbu!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.