Uvijek inovativna i prepuna osvježavajućih ideja, novinarka/spisateljica Sanja Muzaferija, ovoga će tjedna darovati zagrebačkoj kulturnoj sceni projekt koji nas je totalno oduševio čim smo čuli o čemu je riječ - Sanja, naime, organizira izložbu fotografija „Best of Facebook Friends", na kojoj će svoje fotke izložiti poznata imena domaće fotografije, ujedno Sanjini prijatelji/suradnici (s kojima je frendica na Fejsu, ali i uživo)

fotografija mijo majhen
Fascinantna fotografija Mije Majhena, multitalentiranog kreativca - hair-stilista, fotografa, modnog znalca...

Sanja Muzaferija svaki nas puta iznenadi nekom svojom odličnom novom idejom (i realizacijom) - ponekad se radi o knjizi koju je napisala, ponekad o medijskom projektu koji vodi, ponekad o nekom odličnom tekstu... Ovoga puta, kao velika zagovornica Facebooka i njegova „veleposlanica" koja neprestano, s punim pravom, ističe pozitivne, konstruktivne i kreativne strane Facebooka, Sanja organizira izložbu pod nazivom „Izložba@home 2: Best of Facebook Friends".

Riječ je o doista simpatičnom i osvježavajućem konceptu - izložbi fotografija koja će biti otvorena u Sanjinu zagrebačkom stanu (u Barčićevoj 9/2, u četvrtak, 28. listopada), a zatim se, dan kasnije, seli u Paromlinsku, u poslovnicu Zagrebačke banke. Sanja je, naime, odabrala autore/profesionalne fotografe s kojima je tijekom novinarske i spisateljske karijere imala prilike surađivati, a s kojima je frendica i na Fejsu te čije je odlične fotke i gledala na njihovim virtualnim zidovima tijekom proteklih mjeseci.

fotografija danilo dučak
Boje i plodovi jeseni, by Danilo Dučak

Autorici/domaćici izložbe, fotografi poklanjaju po jednu uokvirenu i posvećenu fotografiju (malu/veliku/crno-bijelu/kolor/s tematikom po vlastitom izboru), a u kontekst svog životnog prostora fotografije postavlja domaćica, u suradnji s Nikicom Badrov, voditeljicom foto-galerije Badrov.

Dakle, na jedan dan, Sanja Muzaferija otvara vrata svoga doma u kojem izlažu najbolji/najzanimljiviji fotografi koji svoja djela postavljaju na virtualne zidove svojih stranica na Facebooku, pa je to svojevrsni autoričin odabir, zbog čega izložba i nosi naziv „Best of Facebook Frineds". Autorica izložbe, dakle, nije odabrala fotografije već autore, a oni, pak, vlastite fotografije koje izlažu i poklanjaju joj.

Tko sve izlaže na Sanjinoj izložbi? U probranom su se društvu „najboljih face-fotografa" našla poznata imena domaće foto-scene: Aleksandra Orlić, Biljana Gaurina, Danilo Dučak, Goce Vaskov, Damir Hoyka, Tomislav Krasnec, Maja Kljaić, Matea Smolčić, Mijo Majhen, Milivoj Đilas, Nenad Ruszkowski, Petar Kürschner, Tina Fras, Decker&Kutić te Zora Škrgulja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.