"Čeka(on)a" je intimistička kronika trudnoće inspirirana stvarnim iskustvom izvođača i autora predstave: Larise Navojec, Jelene Vukmirice Makovičić i Marka Makovičića. Projekt se prije svega bavi tijelom i čudesnim promjenama koje se događaju tijekom trudnoće

larisa navojec, cekaonaPredstava "Čeka(on)a" nastaje u koprodukciji Plesnog centra Tala i Umjetničke organizacije ActLab. Prvi njen dio „ČEKA(ON)A - VOLUME 1", bit će izveden u nedjelju 28. ožujka u 16 sati u Plesnom Centru Tala, Savska cesta 166.

Predstava nastaje kroz višemjesečno istraživanje unutar stvarnog vremena odvijanja trudnoće, kroz sve njene faze. Bavi se prije svega tijelom i čudesnim promjenama koje se događaju tijekom trudnoće, promatra kako one utječu na kretanje, osjećaj za vlastiti centar i gravitaciju, i na sve svakodnevne radnje koje to isto tijelo obavlja. Predstava istražuje međusobnu povezanost i uzročno-posljedičnu vezu fizičkih promjena s psihološkim, proces pripreme za ono što dolazi, novo i nepoznato; strahove, snove, nelagode, uzbuđenje, sreću.

"ČEKA(ON)A - VOLUME 1" odnosi se na prvi dio cjelokupnog projekta, koji obuhvaća istraživanje trudnoće do trenutka prije poroda, a kroz finalnu verziju, "ČEKA(ON)A - VOLUME 2", u rujnu ove godine, cjelokupno iskustveno putovanje bit će završeno i zaokruženo iskustvom samog poroda i prvih dana s djetetom.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.