Provjerite tko je dobio književni poklon! Pedivno napisan, neodoljivo zanimljiv i duboko dirljiv „Leteći sag za Bagdad", spisateljice Hale Jaber, pruža istinski svjež pogled na rat u Iraku i njegove stravične ljudske žrtve. Zimska poslijepodneva provedite uz ovu prelijepu i dojmljivu knjigu

hala jaber, leteći sag za bagdadTri čitatelja koja od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju književni hit „Leteći sag za Bagdad" spisateljice, novinarke i reporterke Hale Jaber, su:

NIKOLINA NENADIć, ZAGREB

DANIJELA KOVAčEVIć, JADRANOVO

VALENTINA FERK, ZABOK

Trogodišnja Zahra i samo nekoliko mjeseci stara Hawra jedine su od svoje obitelji preživjele zračni napad na Bagdad 2003. U udaru projektila u njihov automobil poginuli su njihovi roditelji i petoro braće i sestara. Potaknuta vlastitom nemogućnošću da zatrudni, nagrađivana ratna dopisnica Hala Jaber bila je odlučna učiniti sve što može kako bi im pomogla. Doputovavši u ratom zahvaćeni Irak kao izvjestiteljica za Sunday Times, posljednje što je očekivala bilo je kako će se ondje posvetiti nastojanjima da spasi dvije malene djevojčice koje su izgubile sve. Ali ono što se dogodilo govori nam mnogo više o tom sukobu nego što bi ijedno novinsko izvješće ikad moglo. Uz to, kao Libanonka i muslimanka te zaposlenica londonskih novina, Hala je u povlaštenom položaju da istovremeno pripada dvama veoma različitim svjetovima i ima ih priliku jedan drugome razjasniti.

O autorici: Hala Jaber britanska je novinarka libanonskog podrijetla te piše za The Sunday Times. Primila je brojne ugledne novinske nagrade kao ratna dopisnica iz Iraka. Objavila je i knjigu „Hezbollah: Born With a Vengeance" (1997.).

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.