Autor bestselera "Božićni pulover" koji je dosegao prvo mjesto na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa te poznati radijski i televizijski voditelj Glenn Beck, nudi pravo klasično blagdansko djelo o dječačkim uspomenama, mučnim životnim lekcijama i stvarnom značenju darova koje jedni drugima darujemo s ljubavlju

glenn beck, bozicni pulover"Nismo bili bogati, nismo bili siromašni - jednostavno smo bili... Nikad nam ništa nije nedostajalo, osim možda da više vremena provodimo zajedno...", zapisano je u "Božićnom puloveru", u rečenici u kojoj će mnogi prepoznati svoje vlastite obiteljske asocijacije i sjećanja.

Kada je Eddieju bilo dvanaest godina, jedino što je želio za Božić bio je bicikl. Iako mu je život postao težim - a novca je bilo manje - otkako mu je otac umro, a obiteljska se pekarnica zatvorila, Eddie je sanjario da će njegova majka možda nekako smisliti način da tog čudesnog jutra uz njihovo skromno božićno drvce ipak zablista bicikl iz njegovih snova.

Ispleten s ljubavlju

Umjesto bicikla, od majke je dobio pulover. Glupi, ručno ispleteni, ružni pulover koji je mladi Eddie zgužvao i bacio u kut svoje sobe. Duboko povrijeđen spoznajom da djeca ne dobiju uvijek ono što žele, i premlad da shvati da već ima najveće životno blago, Eddie je tog božićnog jutra krenuo na mračno i bolno putovanje odrastanja.

Tek nakon teške borbe sa samim sobom, vjerom i obitelji - uz pomoć i savjete zagonetnog susjeda Russela - Eddie će se probiti kroz životne oluje i na koncu spoznati pravi smisao i važnost jednostavnog dara koji mu je majka isplela s ljubavlju.

Utemeljen na duboko osobnoj i istinitoj priči, roman "Božićni pulover" topla je i dirljiva, ali ne i patetično-sladunjava, priča o obitelji, vjeri i opraštanju, koja nam pomaže da lakše sagledamo i vlastiti život - a usto nas potiče da se upitamo znamo li doista što je u njemu najvažnije.

O autoru:

Glenn Beck napisao je uspješnicu An Inconvenient Book koja je dospjela na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih knjiga New York Timesa. Autor je i knjige The Real America i izdavač časopisa Fusion. Vodi vlastitu emisiju u udarnom večernjem terminu kablovske televizije postaje CNN Headline News i radijsku emisiju The Glenn Beck Program, koja se emitira na brojnim postajama širom SAD-a i po slušanosti je treća govorna emisija u Americi.

Iz kritika:

„Poput pulovera koji ima naslovnu ulogu u ovoj blagdanskoj poslastici, Beckova priča grijat će vas i nakon što sklopite knjigu. Ovo djelo podsjeća na Petero ljudi koje ćete sresti na nebu..., i teško da ćete pronaći bolji dar - jer ovo je dar koji ćete s ljubavlju čuvati još dugo nakon blagdana.",
Richard Paul Evans, autor uspješnica The Christams Box i Grace.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.