Već dugi niz godina Mara Bratoš surađuje s kazalištem ZeKaeM. Iz te plodonosne suradnje poznate dubrovačke fotografkinje i zagrebačkog kazališta rodile su se nebrojene fotografije koje prikazuju doista intrigantne glumačke trenutke. One najzanimljivije moći ćete vidjeti na Marinoj samostalnoj izložbi „S ruba scene/ZKM", u Muzeju suvremene umjetnosti, u siječnju 2011.

garaža, mara bratoš
Vedran Živolić i Goran Bogdan u predstavi „Garaža"

U siječnju sljedeće godine u zagrebačkom MSU-u dogodit će se zanimljiv spoj teatra i fotografije - otvara se izložba slavne dubrovačke fotografkinje Mare Bratoš koja objedinjuje njene radove pod nazivom „S ruba scene/ZKM". Naime, od 7. siječnja do 22. veljače 2011. moći ćete vidjeti fotografije iz predstava zagrebačkog kazališta ZKM, koje je Mara snimila u zadnjih pet godina. „Buđenje proljeća", „Zagrebački pentagram", „Garaža", „Polet", „Najbolja juha", „Rose is a rose s a rose", „Medeja žena bomba", „Skakavci", „Viktor ili djeca na vlasti", „S druge strane"..., samo su neke od predstava koje je Mara zabilježila svojim objektivom. Prema Marinim riječima, odabrane fotografije nisu dokumentarističke, već su snimljene kao zasebne likovne ekspresije. Svakako nastavljaju izražavati Marin prepoznatljiv autorski rukopis.

Mara Bratoš rođena je u Dubrovniku. Diplomirala je na ADU u Zagrebu, na odsjeku za filmsko i TV snimanje. Radi kao profesionalni fotograf, urednica je fotografije u časopisu Banka, a suradnica kazališta ZKM, magazina Elle te drugih časopisa.

zagrebački pentagram, mara bratoš
Jadranka Đokić u „Zagrebačkom pentagramu"

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.