Kao što je to bio običaj i prethodnih godina, i na kraju ove sezone teatra u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici, susrest ćemo se i družiti na "Gavella & Europlakat Fairu" - festivalu svih predstava koje su trenutno na repertoaru Gavelle, a koje ćete, tijekom dva tjedna u lipnju, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna

gavella europlakat fair 2011

Festival započinje u srijedu, 1. lipnja izvedbom premijerne predstave "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića, a završava 17. lipnja predstavom "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskog. Čak 14 naslova poziva vas da večer provedete u teatru i pogledate sve što se propustili pogledati tijekom sezone, kao i da na završnoj večeri festivala proslavite s Gavellom nagrade najboljem glumcu i glumici u predstavama premijerno izvedenim ove sezone u kazalištu Gavella, a koje odabiru naši najvjerniji gledatelji. U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava: "Tartuffe", "Duh", "Leda", "Nosi nas rijeka" i "Ženidba".  Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od 7 članova - pretplatnika kazališta "Gavella".

U sklopu ovogodišnjeg "Gavella i Europlakat Faira", u petak, 10. lipnja svečano se obilježava 100. izvedba predstave "Ptičice" Filipa Šovagovića u režiji Ozrena Prohića. Potaknuti upitima gledatelja mogu li nabaviti neki od plakata predstava koje igraju u kazalištu "Gavella", i ove godine na "Gavella & Europlakat Fairu" možete kupiti plakate, majice, torbe i šalice s vizualnim identitetima kazališta i pojedinih predstava. Kazališni izlog nudit će vam svoja dobra tijekom trajanja festivala u atriju teatra, u Frankopanskoj 10. Izlog možete posjetiti svakim danom od 12 do 14 sati te od 18 sati do završetka predstave.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.