Priča koja se događa u Saudijskoj Arabiji 1989. godine govori o cijeni ostvarenja prave ljubavi u jednom od najrepresivnijih društava na svijetu. "Posljedice ljubavi" napiso je eritrejski pisac Sulaiman Addonia, a knjiga je odmah postala svjetski bestseler

sulaiman addonia, posljedice ljubaviNaser je dvadesetogodišnji emigrant iz Eritreje koji je kao dječak izbjegao u Saudijsku Arabiju zbog političkih nemira u njegovoj domovini. Živi tipičnim životom siromašnog i usamljenog emigranta koji se s nostalgijom sjeća majke koja je ostala u Eritreji i mašta o egipatskim filmskim zvijezdama, ljubavi i nježnosti.

U Jeddi su jedine žene koje viđa na ulici sablasne figure pokrivene od glave do pete crnim abajama, sve do jednoga dana, kada monotoniju njegova života prekida pojava tajanstvenog ženskog lika u ružičastim cipelama koji mu potajice u prolazu pred noge ispušta ljubavnu poruku.

Naser je, poput modernog Aladina, prinuđen upotrijebiti domišljatost i hrabrost da bi se nakon brojnih neuspješnih pokušaja, izbjegavši budnim očima religijske policije, našao sa svojom tajanstvenom djevojkom. Jedda je grad nevjerojatnih kontrasta: raskošni šoping centar pokraj trga na kojem se onima koji prekrše šerijatski zakon odrubljuje glava. Muškarci i žene žrtve su seksualne represije i dvostrukog morala, a kao rezultat homoseksualne veze i silovanja dječaka uobičajena su pojava i iskustvo kroz koje je prošao i Naser.

Fascinantan ljubavno-politički roman "Posljedice ljubavi" u izdanju naklade Ljevak (prijevod: Jasminka Dupor), napisao je Sulaiman Addonia, pisac rođen u Eritreji, koji je djetinjstvo proveo u izbjegličkom kampu u Sudanu, a nakon toga živio i studirao u Saudijskoj Arabiji. Od 1990. živi u Londonu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.