Lepršava i neodoljivo zabavna predstava Projekt 12/2, nastala je na inicijativu glumice Ane Vilenice u sklopu projekta koji je 2009. pokrenula Ellen Stewart iz njujorškog kazališta LaMaMa u suradnji sa ZKM-om. Nakon nedavne uspješne zagrebačke premijere, zbog velikog će interesa ovaj tjedan predstava doživjeti reprizne izvedbe, i to 4., 5. i 8. prosinca u 20 sati na 'kazališnim daskama' kina Grič koji ih je zasad udomio

12/2 predstava

U svojim intimno-stilističkim solilokvijima trenutačna postava od devet mladih glumica, a to su redom Lada Bonacci, Csilla Barath Bastaić, Ivana Krizmanić, Lana Gojak, Romina Vitasović, Tanja Smoje, Jelena Hađi-Manev, Ana Vilenica i Mia Biondić, hrabro se i posve ogoljelo iskreno, umjetnički inspirativno i individualistički, suočava s vlastitim strahovima, težnjama i nadanjima, pa gledateljstvo dovode do erupcija smijeha, kao i posljedičnih suza, te na kraju simpatija i izvrsnih konačnih reakcija.

Uz to, svako novo izvođenje ima rotacijski predznak pa je na sceni šest od devet glumica, što daje dašak iznenađenja te osvježenja novim interpretacijama, a ovaj se tjedan nakon duljeg izbivanja u scenski sekstet vraća i idejna začetnica predstave, glumica Ana Vilenica. Projekt 12/2 redateljski potpisuje Slobodan Karajlović, a za dramaturgiju je zaslužna Olja Lozica.

12/2 predstava

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.