Iz izdavačke kuće Mozaik knjiga stiglo je priopćenje za medije kako krajem ove godine na hrvatskom tržištu, u njihovom izdanju, izlazi nova, dugoočekivana knjiga za odrasle J.K. Rowling "The Casual Vacancy". Autorica megapopulrne fantasy sage za djecu i tinejdžere "Harry Potter" napokon se "baca" u ozbiljnije literarne vode i jako smo znatiželjni kakva će biti njena nova knjiga

j.k. rowling, the casual vacancy

Nakon planetarnog uspjeha sedam romana o čarobnjaku Harry Potteru prevedenih na 74 jezika i prodanih u više od 450 milijuna primjeraka, te filmske adaptacije, bilo je samo pitanje vremena kada će J. K. Rowling napisati prvi roman za odrasle.

Ovih dana predstavljena je naslovnica najiščekivanije britanske knjige godine ''The Casual Vacancy'' koja izlazi 27. rujna 2012. istodobno u Americi, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Naslovnicu vrlo jednostavnog i pomalo retro izgleda, na čijem je dizajnu sudjelovala i sama autorica, dizajnirali su Mario J. Pulice i Joel Holland.

Hrvatsko izdanje očekuje se krajem ove godine u izdanju nakladničke kuće Mozaik knjiga.

"Moja sljedeća knjiga će biti vrlo različita od Harry Pottera, iako sam uživala u svakom koraku njegova stvaranja. Drago mi je što ću 'The 'Casual Vacancy'' povjeriti hrvatskom izdavaču Mozaiku knjiga, čiji me pristup novoj fazi moje književnoj karijere impresionirao.'' rekla je J.K. Rowling

Roman dug četiristotinjak stranica, obojen je crnim humorom i prepun je iznenađujućih prevrata, a opisuje događaje u izmišljenom gradiću Pagford, gdje iznenadna smrt gradskog vijećnika Barryja Fairbrothera donosi razdor u naizgled idiličnu zajednicu.

''Sa zadovoljstvom najavljujemo izlazak novog romana J.K.Rowling koji će se naći u prodaji krajem ove godine. Čast nam je što će ova najiščekivanija knjiga godine biti dio naše nakladničke ponude.'', objavili su iz Ureda za odnose s javnošću Mozaika knjige, a prema pisanju Jutarnjeg lista, prava za izdavanje novog romana J.K. Rowling, Mozaik knjiga platila je oko 30 000 eura. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.