Novu knjigu u izdanju biblioteke Lumen - "Misterij Mrtvog mora" - potpisuje majstor trilera Adam Blake. Već nakon prvih rečenica romana, shvatit ćete da je pred vama štivo koje se čita do ranih jutarnjih sati, pod cijenu da čitav idući dan budete "mamurni"

misterij mrtvog mora

Od spektakularne avionske nesreće u američkoj pustinji preko brutalnih ubojstava na Londonskom sveučilištu pa do fantomskoga grada u Meksiku, Misterij Mrtvog mora najnapetiji je i najintrigantniji konspirativni triler još od Da Vincijevog koda.

Nakon što je smrt sveučilišnog profesora Stuarta Barlowa proglašena nesretnim slučajem, londonska policajka Heather Kennedy otkriva pogrešku u istrazi. Njegovu smrt povezuje sa sumnjivim okolnostima smrti još dvoje drugih povjesničara, njegovih suradnika na projektu koji se bavio kodeksom Rotgut, jednim od kodeksa među poznatim Svicima s Mrtvog mora. Njezina istraga spojit će je s drugom osobom koja je zainteresirana za isti slučaj – bivšim plaćenikom Leom Tillmanom - i zajedno će krenuti tragom tajanstvene organizacije koja djeluje po čitavom svijetu, a za koju Tillman vjeruje da je odgovorna za nestanak njegove žene i troje djece prije 13 godina.

Uskoro će se Tillman i Kennedy naći na udaru fanatičnih ubojica koji vjeruju da su potomci Judina plemena i koji ne prezaju ni pred čime kako bi zaštitili tajnu koja se krije u gnostičkom evanđelju, a koja – prema njihovom vjerovanju – ima snagu promijeniti svijet...

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.