Ove jeseni, zaljubljenici u filmove svih vrsta i žanrova doći će na svoje. Romantične i profinjene dušice čeka prelijepo, produhovljeno putovanje s Juliom Roberts u najočekivanijem filmskom hitu sezone „Jedi, moli, voli". One također romantične, ali više željne humora, oduševit će „Ljubav na daljinu" i „Zamjena"... No bit će na kino-repertoaru i dosta toga za cinike, pragmatičare i kulere, pa čak i one željne bajkovite fantastike

1. JEDI, MOLI, VOLI

jedi, moli, voli

Početkom listopada u domaća kina stiže najnoviji film Julije Roberts "Eat, Pray, Love" („Jedi, moli, voli"), svakako jedan od najočekivanijih filmova sezone, u režiji Ryana Murphyja. Iako ga je američka kritika sasjekla, istaknuvši kako se (i u knjizi, i u filmu), radi o „jeftinom i klišeiziranom self-help priručniku za instant prosvjetljenje", film se u Hrvatskoj očekuje s velikim nestrpljenjem. Snimljen je prema putopisnim memoarima Elizabeth Gilbert, književnice koja se nakon razvoda braka otputila na jednogodišnje putovanje - "put samootkrivenja" - po Italiji, Indiji i Baliju. Njezina je knjiga postigla ogroman uspjeh i prodana je u milijunskoj nakladi, nakon što ju je nahvalila moćna Oprah Winfrey. Uz Juliju Roberts, u filmu igraju dvije neodoljive muške glumačke zvijezde - Javier Bardem i James Franco. (U kinima od 7.10.)

Pogledajte trailer:

2. LJUBAV NA DALJINU

ljubav na daljinu

Redateljica Nanette Burstein potpisuje prpošnu romantičnu komediju s Drew Berrymore i Justinom Longom u glavnim ulogama. Holivudski par, koji i u stvarnom životu neprestano prekida pa se opet miri, doista zrači posebnom kemijom u ovom nježnom i duhovitom filmu, koji tematizira ljubav na daljinu. Drew igra Erin koja je malo pomaknuta, ali vrlo iskrena djevojka koja gotovo odmah šarmira novopečenog samca Garretta. Njihova „kemija" čini se nevjerojatnom i oboje se upuštaju u strasnu, optimizmom ispunjenu ljetnu avanturu, pritom pretpostavljajući da afera neće potrajati dugo nakon što se Erin vrati kući u San Francisco, a Garrett ostane raditi u New Yorku. Međutim, nakon što punih šest tjedana provedu skupa, lunjajući gradom i zabavljajući se kao nikad prije - niti jedno od njih ne želi prekinuti... (U kinima od 16.9.)

Pogledajte trailer:

3. ZAMJENA

zamjena

Jennifer Aniston i Jason Bateman igraju glavne uloge u ovoj neobičnoj romantičnoj komediji koju potpisuju Josh Gordon i Will Speck („Blades of Glory"), a čiji producenti stoje iza filmova „Mala Miss Amerike" i „Juno". Kassie je pametna i zabavna žena koja, unatoč protivljenju svog najboljeg neurotičnog prijatelja Wallyja, odluči da je vrijeme za trudnoću - čak i ako to mora učiniti sama..., uz malu pomoć šarmantnog donatora Rolanda. Međutim, njezini planovi odu u potpuno krivom smjeru zbog zamjene donatora u zadnji čas. Zamjene koja će se otkriti tek za sedam godina, kad Wally upozna Kassienog sina i zamijeti nevjerojatnu sličnost... (U kinima od 2.9.)

Pogledajte trailer:

4. WALL STREET: NOVAC NIKAD NE SPAVA

wall street, novac nikad ne spava

Proslavljeni američki redatelj Oliver Stone ponovno udružuje snage s Michaelom Douglasom u nastavku svog kultnog filmskog hita „Wall Street" iz 1987. godine. Novi Wall Street događa se u vrijeme krize, u vrijeme kada je globalna ekonomija na rubu sloma. Film prati priču o mladom brokeru s Wall Streeta (Shia LaBeouf) i bivšem korporativnom ulagaču poljuljanog ugleda, beskrupuloznom Gordonu Gekku (Michael Douglas). Njih dvojica imaju dvostruku misiju: upozoriti financijski svijet na krah koja se približava i otkriti tko je odgovoran za smrt mentora mladog brokera. (U kinima od 30.9.)

Pogledajte trailer:

5. DRUŠTVENA MREŽA

drustvena mreza

Želite znati kako je nastao Facebook? Naravno da želite! I saznat ćete - u filmu „Društvena mreža", holivudskog velikana, redatelj Davida Finchera koji nam se do sada predstavio nezaboravnim remek-djelima („Sedam", „Klub boraca", „Neobična priča o Benjaminu Buttonu")... Fincher je snimio priču o ljudima koji stoje iza stvaranja trenutno najveće društvene internetske mreže na svijetu - Facebooka - prije svega Mark Zuckerberg, Eduardo Severin i Sean Parker. Zvijezda filma (koji tumači Zuckerberga) je mladi glumac Jesse Eisenberg, ali s velikim se zanimanjem očekuje uloga Seana Parkera kojeg igra slavna pop-zvijezda Justin Timberlake, Eduarda Severina igra Andrew Garfield. (U kinima od 28.10.)

Pogledajte trailer:

6. PUSTOLOVINE ADELE BLANC-SEC

pustolovine adele blanc sec

Ovaj raskošan kostimirani fantasy-film, kombinaciju bajke i kriminalistike, redateljski potpisuje glasoviti francuski redatelj Luc Besson, a glavnu ulogu mlade neustrašive novinarke, tumači francuska glumica Louise Bourgoin. Godina je 1912., prodorna mlada novinarka Adele Blanc-Sec učinit će sve da ostvari svoj cilj, pa čak i otploviti u Egipat iskapati mumije. Dok ona otvara sarkofage, Pariz obuzima panika - jaje pterodaktila pohranjeno u prirodoslovnom muzeju i staro 136 milijuna godina se - izleglo. Mladi pterodaktil leti nad Parizom i plaši građane. Adele se međutim ne da zbuniti ni obeshrabriti navedenim događanjima, a njezine avanture otkrivaju još mnoga neobična iznenađenja... (U kinima od 16.9.)

Pogledajte trailer:

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.