U zagrebačkom Café baru Kôta, u Medulićevoj 20, od 21. do 29. siječnja bit će izloženi reljefi, skulpture i nakit mlade splitske akademske kiparice Zdenke Gugić. Ciklus njenih radova nosi tajanstven naziv "Sjeverne priče"

zeljka gugic, zoltan nakit, sjeverne price

Zdenka Gugić rođena je 1978. godine u Splitu i do sada je imala niz samostalnih i skupnih izložbi. Svoj umjetnički izričaj nalazi prvenstveno u skulpturama, reljefima, minijaturama, crtežima i grafikama. Ipak kao svoj omiljeni medij ističe skulpturu koja kao forma „može biti nosiva (nakit), funkcionalna i iskoristiva (u arhitekturi), ali i sama sebi svrhom - likovna i vizualna". Kao materijal uvijek koristi metal, kojeg ponekad minimalno kombinira s broncom ili staklom. Inspiracija joj uvijek dolazi iz osobnog unutrašnjeg svijeta, iz kojega pak vlastite fikcije pretvara u materiju i prenosi u vanjske opipljive oblike.

Ova svestrana umjetnica, autorica je i hvaljene scenografije na prošlom „Modnom ormaru" na kojem je izložila i nakit od metala branda Zoltan, proizašlog iz radionice Art Ateliera Gugić, u kombinaciji s odjevnim predmetima modne kuće Etna Maar, čija je kolekcija bila inspirirana Julijom Timošenko. Na ovoj izložbi naći će se upravo neki od tih eksponata, kao i reljefi i druge skulpture.

zdenka gugic, zoltan nakit, sjeverne price

Izložba je otvorena od 21. do 29. siječnja, a ulaz je slobodan!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.