Psihologinju Tomicu Šćavinu mnoge čitateljice možda već znaju sa stranica magazina Sensa za koji ova darovita spisateljica, psihologinja i stručnjakinja za osobni razvoj već godinama piše stručne kolumne. Njen roman prvijenac „Brod za Lajku", nešto je sasvim drugo, ali odiše istom nježnošću i mudrošću. Svakako pročitajte!

tomica šćavina, brod za lajku

U svom romanu prvijencu „Brod za Lajku", duhovitom, a istodobno vrlo pronicljivom romanu, Tomica Šćavina upoznaje vas s običnim, svakodnevnim, a ipak pomalo nadrealnim Zagrebom u skoroj budućnosti.

Radnja se odvija 2017. godine u kvartovima tako dobro poznatima svim Zagrepčanima - na Vrbanima, u Draškovićevoj, Vinogradskoj... „Brod za Lajku", nježna stvarnosna proza, koja predstavlja pravo osvježenje u suvremenoj kulturi prožetoj vulgarnošću i napadnim sadržajima, povest će vas na unutarnje i vanjsko putovanje s kojeg ćete se vratiti bogatiji za jedno neobično i vrijedno čitateljsko iskustvo.

Tamara je studentica psihologije koja nakon obiteljske tragedije postaje opsjednuta smislom svog postojanja. U potrazi za suvislim odgovorima, u svojoj glavi raspreda ideje o kaosu, vječnosti i ništavilu, dok se u stvarnosti susreće s neobičnom galerijom likova: starcem koji gaji čudnu sklonost prema šampitama i vjeruje u prijenos duše putem pogleda, slikaricom koja voli slikati jednoroge i pećnice, psihijatricom koja psihoanalizira likove iz sapunica, a u normalnim ljudima vidi ludilo.

Na tom putu joj pomaže prijateljica koja je pobornica „kulta sive trenirke", a odmaže kradljivac biti - biće koje stanuje u noćnim morama i stvarima oduzima njihovu bit čineći ih praznim ljušturama bez sadržaja.

O autorici: Tomica Šćavina (1975.), diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2006. godine posvetila se psihološkom radu na području osobnog razvoja. Vodi terapiju pisanjem, specifičnu vrstu rada na sebi putem pisanja. Godine 2009. objavljena joj je knjiga kolumni i članaka "Unutarnji kompas" u izdanju nakladničke kuće Planetopija. "Brod za Lajku" objavljen 2011. u nakladničkoj kući Jesenski i Turk, njen je prvi roman.

tomica šćavina

Izdavač: Jesenski i Turk
Cijena: 89 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.