Nadnaravna ljubavna priča DIVNA STVORENJA rađena je prema bestseleru autorica Kami Garcije i Margaret Stohl. Sedamnaestogodišnji Ethan Wate (Alden Ehrenreich) mjesecima sanja isti san. Tajanstvena djevojka čeka ga na bojištu u jeku Građanskog rata. On silno želi ostati s njom, ali prijeti mu opasnost - svaki put kad udari munja zvukom koji nalikuje na pucanj Ethan umire prije no što stigne do djevojke

divna stvorenja

Opasni svijet iz sna Ethanu je draži od stvarnosti u Gatlinu u Južnoj Karolini, malom konzervativnom južnjačkom gradiću koji kao da nije u 21. stoljeću, u kojem se ništa ne mijenja i nema nikakvih događaja. Živi s ocem koji se potpuno povukao u svoj svijet nakon iznenadne smrti mladićeve majke i žudi za životom o kojem može samo čitati. Stvari se mijenjaju dolaskom Lene Duchannes (Alice Englert), lijepe i zagonetne nećakinje Macona Ravenwooda (Jeremy Irons), vlasnika gotičkog imanja Ravenwood Manor. Ethana djevojka odmah privuče mada se čini kao da ju prati neka zla sila i postaje očito da ona pripada obitelji čarobnjaka s moćima koje su izvan njene kontrole. Grad kojim upravlja konzervativna gđa Lincoln (Emma Thompson) želi da ona bude protjerana. Čak i sveznajuća knjižničarka Amma (Viola Davis) boji se ponavljanja povijesti obilježene obiteljskim tajnama i prokletstvom koje se nadvilo nad Lenu s približavanjem djevojčinog šesnaestog rođendana. Upravo tada ona će pripasti Svjetlu ili Tami. No sudbina djevojke mogla bi već biti zapečaćena kletvom koja nju i Ethana uvlači u mrežu magije i svijet pun opasnosti iz kojega možda i nema bijega.

Postavu filma čine Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum, Thomas Mann, Emma Thompson, Eileen Atkins, Margo Martindale, Zoey Deutch, Tiffany Boone, Rachel Brosnahan, Kyle Gallner, Pruitt Taylor Vince i Sam Gilroy.

divna stvorenja

divna stvorenja

Redatelj i scenarist filma je RICHARD LAGRAVENESE (redatelj/scenarist) koji se probio scenarijem za The Fisher King, film redatelja Terryja Gilliama u kojem glume Robin Williams, Jeff Bridges i Mercedes Ruehl. Nominiran je za nagradu Akademije i nagrade BAFTA i Writers Guild of America. Nedavno je napisao Steven Soderberghov Behind the Candelabra, i adaptirao scenarij za Water for Elephants. Napisao je režirao romantičnu dramu P.S. I Love You, i dramu na temelju romana Erin Gruwell Freedom Writers. Jedan je od dvadeset filmaša koji su radili na projektu Paris je t'aime, kompilaciji 20 kratkih filmova o Parizu, a njegov segment zove se Pigalle. LaGraveneseov redateljski prvijenac je Living Out Loud, u kojem glume Holly Hunter, Danny DeVito i Queen Latifah, a 2003., LaGravenese je s Tedom Demmeom radio dokumentarac A Decade Under the Influence, koji je režirao i producirao, i osvojio nominaciju za Emmy i nagradu National Board of Review. Njegov scenaristički opus uključuje filmove The Ref, A Little Princess, Unstrung Heroes, The Bridges of Madison County, The Mirror Has Two Faces, The Horse Whisperer i Beloved.

Film pogledajte u hrvatskim kinima od 14. veljače.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.